| 19:07 | Bert Mateboer

Duitsland investeert 2,1 miljard extra in wegen

De Duitse verkeersminister  Alexander Dobrindt heeft bekend gemaakt dat er dit jaar 2,1 miljard euro extra geïnvesteerd gaat worden in wegenbouw.

 

Het geld is bedoeld voor 24 bouwprojecten in heel Duitsland die zo snel mogelijk gerealiseerd moeten worden. Minister Dobrindt is bezig met een forse investeringsslag, die hij een ‘upgrade’ van de infrastructuur noemt. Tot 2018 gaat het geld dat aan wegenbouw wordt besteed, met 40 % omhoog. In totaal zal er in 2017 voor 13,7 miljard in de Duitse infrastructuur worden geïnvesteerd, in 2018 zal dat 14,4 miljard euro zijn.

 

De Duitsers gaan 40 % meer investeren in infrastructuur

 

Ook in Nederland was er afgelopen week goed nieuws wat de investeringen in infrastructuur betreft. Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat het Infrastructuurfonds voortaan ieder jaar automatisch verlengd wordt: met bezuinigen op infrastructuur is het dus afgelopen.

Minister Schultz en staatssecretaris Dijksma trekken in 2017 5,9 miljard uit voor nieuwe infrastructuur en het beheer en onderhoud van de wegen, het spoor en de vaarwegen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie