Volvo FH 666
| 10:25 | Arjan Olsthoorn

Duitsers introduceren Volvo FH 666 Heavy Metal

Volvo Trucks Duitsland heeft de Volvo FH 666 Swedish Metal Edition truck onthuld als onderdeel van de sponsoring van het Wacken Open Air metalfestival. De volledig zwarte trekker is nu verkrijgbaar in een speciale editie die beperkt is tot 66 voertuigen.

De aandrijving is vrij te kiezen. De Volvo FH in de Swedish Metal Edition is verkrijgbaar met zowel een elektrische als diesel aangedreven krachtbron.

Op Wacken Open Air 2023, ’s werelds grootste heavy metal festival, in het stadje Wacken in Sleeswijk-Holstein presenteerde Volvo de Swedish Metal Edition. De Volvo FH Electric werd speciaal voor het festival ontworpen. De bijzondere trekker was te zien op de festivallocatie die door metalfans ‘heilige grond’ wordt genoemd.

“Bij Volvo Trucks hebben we al de aandacht getrokken met veel speciale modellen. Er waren ook individuele voertuigen die het muziekgenre heavy metal vertegenwoordigden. Met de Swedish Metal Edition willen we onze geschiedenis en ons heden samenvoegen. De robuustheid en veiligheid die we altijd hebben gekend aan de ene kant en de innovatieve kracht gecombineerd met een speciaal design aan de andere kant. Dit gaat gepaard met een muziekstijl die veel vrachtwagenchauffeurs van Volvo erg aanspreekt,” zegt Christoph Fitz, salesdirecteur bij Volvo Trucks Duitsland.

De Swedish Metal Edition zal beschikbaar zijn in een beperkt aantal van 66 voertuigen. Het basisontwerp is zwart met gouden bliksemschichten en emblemen. Alles wat zwart gemaakt kan worden, is zwart. Daarnaast siert het silhouet van een Volvo FH met stierenhoorns de zijpanelen om de geconcentreerde kracht van de trucks te symboliseren. Er zijn echter geen grenzen aan de verdere designwensen van de klant. De Swedish Metal Edition kan nog verder worden aangepast.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie