Hyundai's op waterstof
| 08:05 | Arjan Olsthoorn

Duitse truckverhuurder neemt Hyundai’s op waterstof in gebuik

Hylane, een Duitse truckverhuurder, ontving onlangs de eerste Hyundai Xcient brandstofceltrucks voor Duitsland. De eerste zeven vrachtwagens maken deel uit van een order van in totaal 27 voertuigen. Deze worden de komende weken rechtstreeks vanuit de Hyundai-fabriek in Zuid-Korea aan Duitsland geleverd. In een eerste fase zal Hylane in totaal 17 vrachtwagens in gebruik nemen.

Beat Hirschi, CEO van Hyundai Hydrogen Mobility (HHM): “Dit is een historisch moment. Na de introductie van de Hyundai Xcient in Zwitserland breiden we onze activiteiten in Europa uit, met een eerste focus op Duitsland. Met Hylane hebben we een jong bedrijf kunnen overtuigen dat onze waarden deelt en een bijdrage levert aan de bescherming van het milieu.”

Sara Schiffer, Managing Director van Hylane: “De eerste serie trucks vormen de basis voor een langdurige samenwerking met Hyundai. Deze samenwerking willen we in de toekomst gaan uitbreiden. We verhuren de voertuigen tegen een vaste prijs per kilometer en stellen zo onze gebruikers in staat om de vrachtwagens gemakkelijk en met weinig risico te gebruiken.”

Bekijk ook: Rijden met de Volvo FH en FMX Electric

Eerste in massa geproduceerde waterstof-elektrische vrachtwagen
De Xcient Fuel Cell-voertuigen hebben een actieradius van ongeveer 400 kilometer. Ze slaan de waterstof op in zeven tanks, met een gemiddelde tanktijd van tien minuten. De Hyundia trucks worden rechtstreeks vanuit de fabriek in Zuid-Korea per schip vervoert naar Duitsland. Een Duitse carrosseriefabrikant zal zorg dragen voor de klantspecifieke opbouw (bijvoorbeeld koel- en kastopbouw).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie