DJK
| 08:45 | Arjan Olsthoorn

DJK kiest wederom voor Iveco

DJK Logisitcs uit Coevorden heeft wederom vijf Iveco S-Way’s in ontvangst genomen. De chauffeurs van het transportbedrijf staan aan de basis van deze keuze.

Ontstaan als een onderdeel van een recyclingbedrijf, timmert DJK sinds 2015 als zelfstandig vervoerder aan de weg. Anno 2023 is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in het transport van recycling producten en veevoeders, met name voor de agrarische sector. Daarnaast verzorgt DJK het vervoer voor spaanplaat producenten in Duitsland.

De vrachtwagens van DJK rijden voornamelijk op Duitsland, België en Luxemburg, maar worden ook steeds vaker in en Scandinavië gesignaleerd. Het bedrijf beschikt over alle ingrediënten om verder te kunnen groeien en wil dit organisch en gefaseerd doen. Henk Kelly, Directeur bij DJK Logistics, omschrijft het als volgt: “Het is onze taak om onze klanten van dienst te zijn. Dat is waar we voor staan. Er is veel aanbod van werk en ook de chauffeurs weten ons te vinden. We vinden het belangrijk dat het onze chauffeurs aan niets ontbreekt en dragen dat uit door ons flexibel werkgeverschap. We doen het allemaal samen. In het los gestorte segment werken we bijvoorbeeld veel met andere transportbedrijven samen. Met elkaar zorgen we ervoor dat de goederen tegen het juiste tarief naar de plaats van bestemming worden gebracht.”

Iveco zo gek nog niet

Het totale wagenpark van DJK bestaat uit 60 voertuigen. Het bedrijf werkt met 20 vaste charters en 40 eigen auto’s, waarvan inmiddels 9 Iveco S-Way’s in de vloot zijn opgenomen. Kelly geeft aan dat vrijwel alle chauffeurs vooroordelen over Iveco hadden. “Ga er maar eens een week mee op pad”, opperde hij daarom. En wat bleek, enthousiast kwamen ze terug. Zo kwam het dat de vijf diesel trucks die aan vervanging toe waren, wederom Iveco S-Way trucks werden. In 2021 leverde Iveco de eerste vier LNG-trekkers en daar zijn nu vijf diesel-trekkers aan toegevoegd.

DJK heeft gekozen voor Iveco S-Way’s met een 490 pk Cursor 13 motor en de automatische Hi-Tronix 12 versnellingsbak. De auto’s zijn voorzien van hydroliek voor walkingfloor opleggers en zijn verder strak afgewerkt. De trucks hebben een speciale zonneklep en ook het interieur is volledig afgestemd op de internationale chauffeur. Met een standairco, standkachel, koelkast, lederen bestuurdersstoel, stoelverwarming en -ventilatie, dubbel bed, magnetron, koelkast, vriesvak en een omvormer voor het koppelen van bijvoorbeeld een laptop of koffieautomaat, ontbreekt het de chauffeur aan niets. Het Night Safety Lock systeem zorgt ervoor dat de bestuurder van de truck, waar dan ook, veilig en ongestoord de rust kan pakken en in de ruime cabine daadwerkelijk kan ontspannen.

Onderhoudscontract

DJK kan bouwen en vertrouwen op het werkplaatspersoneel van Iveco Dealer Cornelis Bedrijfsauto’s in Hoogeveen. De inzet van de medewerkers daar is grandioos te noemen en de samenwerking verloopt goed. Voor service en onderhoud heeft Kelly een Iveco contract afgesloten en bij de mensen van Cornelis is de uitvoering daarvan in goede handen. Daarnaast heeft Kelly sinds 2021 een vast aanspreekpunt gevonden in verkoper Lucien Peskens. Via Lucien en het werkplaatspersoneel blijven beide bedrijven in nauw contact met elkaar, waardoor een waardevolle en hechte samenwerkingsband is ontstaan, waarin ook in 2024 weer volop geïnvesteerd zal worden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie