De Haak om Leeuwarden is open
| 12:49 | Korneel Luth

De Haak om Leeuwarden is open

Goed nieuws voor chauffeurs in Friesland: de Haak om Leeuwarden is open voor het verkeer.

Rijkswaterstaat legde de afgelopen jaren een nieuw twaalf kilometer lang stuk rijksweg aan dat de bestaande A31, bij Marsum, ten westen van Leeuwarden, verbindt met de N31 bij Hemriksein: de Haak om Leeuwarden.

Op de foto (van Rijkswaterstaat) zie je het nieuwe knooppunt Werpsterhoek, waar de A32 aansluit op de Haak. Rechts van het knooppunt zie je ook hoe een nieuw stuk weg, de Overijsselselaan het oude stuk weg (verlengde van de A32) vervangt als toegangsweg van Leeuwarden vanuit het zuiden.

De Haak om Leeuwarden is open
De infrastructuur in Noord-Nederland en Friesland in het bijzonder, is met de nieuwe Haak een stuk robuuster geworden.

Meer projecten in Leeuwarden

De openstelling van de Haak is een belangrijke mijlpaal, maar daarmee zijn de werkzaamheden in Leeuwarden nog niet afgelopen. In de stad worden tot 2018 nog een aantal belangrijke werken uitgevoerd zoals het Europaplein, de tweede fase van de Westelijke invalsweg met aansluiting op het Stephensonviaduct, de aanpak van de Julianalaan en het afronden van de Drachtsterweg.

Gefietst en gewandeld op de Haak

De afgelopen tien dagen stonden in het teken van de openstelling van de nieuwe rijksweg Haak om Leeuwarden en de Westelijke invalsweg. Met veel enthousiasme werden elke dag diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Iedereen kreeg de kans om de nieuwe wegen, viaducten en twee aquaducten eens op een hele andere manier van dichtbij te beleven. Kinderen speelden op het tracé, er is gefietst, gewandeld, hardgelopen en zelfs gevist. Bijzonder waren de theater- en muziekvoorstelling in en nabij de nieuwe aquaducten. Enkele duizenden mensen hebben hier gebruik van gemaakt. 

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie