DAF 20 jaar marktleider in UK
| 13:08 | Korneel Luth

DAF 20 jaar marktleider in UK

DAF Trucks is al twintig jaar lang het best verkopende truckmerk in het Verenigd Koninkrijk.

Een prestatie om even bij stil te staan: DAF is al twintig jaar onafgebroken marktleider in het Verenigd Koninkrijk bij trucks vanaf zes ton.

In 1994 was Iveco het best verkopende truckmerk met een marktaandeel van 19,2 procent. DAF had dat jaar een marktaandeel van 19,1 procent.

Iveco voorbij in 1995

Het jaar daarna, in augustus 1995 om precies te zijn, was de taartpunt van DAF gegroeid tot 21,1 procent. Daarmee werd DAF het grootste merk in het Verenigd Koninkrijk, een plek die ze niet meer afgestaan hebben. Dit jaar is 27,4 procent van de truckmarkt in handen van DAF.

DAF 20 jaar marktleider in UK
Ray Ashworth, DAF Trucks Managing Director zegt: “Het verlenen van echt goede service aan onze klanten heeft hier aan bijgedragen.”

‘Degelijke relaties, fantastisch programma’

“De afgelopen twintig jaar hebben we via onze 131 merkdealers degelijke en betrouwbare relaties opgebouwd met onze klanten”, zegt DAF UK’s topman Ray Ashworth. “We weten dat we een fantastisch aanbod hebben”, vervolgt hij. “Er zijn talloze productontwikkelingen geweest in de afgelopen twintig jaar en de moderne Euro 6-DAF’s staan vooraan wat betreft trucktechnologie. Maar het is de DAF-cultuur van zorg dragen voor de klant, die jaar in jaar uit een constante factor is gebleven.”

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie