| 11:52 | Bert Mateboer

Chauffeurs onderweg naar Alpe d’Huzes

Een konvooi van 22 trucks is vanochtend vertrokken naar de Alpe d’Huez in Frankrijk. Zij zorgen voor de logistieke ondersteuning van de 13e editie van de Alpe d’Huzes op 7 juni.

De chauffeurs verlenen geheel belangeloos hun medewerking. Ze hebben vrij genomen en worden in veel gevallen gesponsord door hun werkgever die een truck ter beschikking heeft gesteld. Zeven van de chauffeurs gaan ook daadwerkelijk meedoen aan de sportieve tocht in de Alpen.In totaal zullen zo’n 4600 mensen deelnemen aan het evenement: zij moeten in zo kort mogelijk tijd naar de top van de fameuze berg lopen of fietsen om daarmee geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Opgeven is geen optie

Het Alpe d’HuZes evenement is zelfvoorzienend. Om dit te bereiken zijn de 22 vrachtwagens beladen met maaltijden en dranken, maar ook met aggregaten, watertanks, tenten, tafels en banken. Er gaat ook een complete medische hulppost mee en eigen heftrucks.

Het regende bij vertrek van wegrestaurant De Wildenberg bij Nederweert en ook zijn de weersvooruitzichten voor het Alpengebied niet erg rooskleurig. Maar dat heeft geen enkele invloed op het enthousiasme van de deelnemers: op hun trucks hebben ze levensgroot de tekst staan ‘Opgeven is geen optie’.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie