Westdijk MAN
| 10:32 | Rik Werner

Westdijk heeft jubileumeditie MAN 10×8 vijfasser klaar staan voor chauffeur Dennis

De transportdivisie van Westdijk Transport in Alphen aan de Rijn heeft de eerste van twee nieuwe MAN vijfassers in gebruik genomen. Een speciale jubileumeditie zelfs. Het betreft de honderdste door Wierda samengestelde Euro 6 10×8 voor de Nederlandse markt. 

De indrukwekkend ogende MAN kipper is uitgerust met diverse opties en is voorzien van de nieuwe TipMatic TX versnellingsbak met offroad software.

Vlaggenschip

De TGS 50.500 10×8 WSA met Euro 6c motor is het vlaggenschip van het MAN bouwvoertuigenprogramma. De vijfasser wordt af-fabriek geleverd als bladgeveerde 8×8. Gecertificeerd MAN ombouwspecialist Wierda Voertuig Techniek uit Joure bouwt het chassis vervolgens om naar een wide-spread tandemstel met hydraulische vering en besturing. Vervolgens wordt er een gestuurde en liftbare 10 tons as gemonteerd als middelste as.

Jubileumuitvoering

Dennis is de vaste chauffeur van de nieuwe MAN, en hij prijst zich gelukkig met deze jubileumeditie. De TGS-cabine is uitgerust met fraaie lederen deurpanelen en stoelen met exclusieve stiksels. De truck is verder voorzien van onder meer een camerasysteem voor optimaal zicht rondom het voertuig. ,,Ik vind het prachtig. Het is echt een voorrecht te mogen werken met deze jubileum-MAN.’’

Westdijk MAN

Eerste

Maar ook de bedrijfsleiding is in zijn nopjes. ,,Dit is de eerste kipper van MAN in onze vloot, maar we werken al jaren met MAN zwaartransport trekkers’’, aldus Willem van Hout, bedrijfsleider van Westdijk Transport. ,,Voor ons zijn de 10×8 kippers erg belangrijk in ons werk. Een hoog laadvermogen, de juiste aslastverdeling, wendbaarheid en een grote terreinvaardigheid zijn voor ons van groot belang. MAN bouwt als enige fabrikant trucks die voldoen aan deze eisen wat ons betreft.’’

Overname

Westdijk Transport heeft een vloot van 55 kippers die met name worden ingezet voor aangenomen werk in het grondverzet en de wegenbouw. Per 1 januari is deze divisie van Westdijk overgenomen door Van Grunsven Transport uit Uden. De eerste vijf jaar blijven zowel de naam als de huisstijl van Westdijk de trucks sieren.

Lees ook: Nieuwe MAN trekkers vervoeren voor GBO in Noord-Brabant vooral bouw- en sloopafval

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie