THT New Cool
| 11:25 | Bert Mateboer

Carrier introduceert samen met THT New Cool elektrische koeler

THT New Cool B.V. is het eerste verhuurbedrijf in Europa dat klanten voorziet van opleggers met de nieuwe Carrier Transicold Vector eCool. Het eerste volledig autonome en elektrische koelsysteem voor trailers dat in serieproductie zal worden gemaakt.

De twee bedrijven hebben hun krachten gebundeld om het product te ontwikkelen. Het wordt aangekondigd als een ‘game-changer’ voor de industrie en een belangrijke stap voorwaarts betekent in de duurzaamheid van de keten van koelproducten. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation.

Vector eCool-project

Het Vector eCool-project begon in 2010, waarbij verschillende bedrijven samenwerkten aan de ontwikkeling van een nieuwe autonome traileroplossing. Waaronder TRS Transportkoeling BV en THT New Cool BV, een Nederlands verhuurbedrijf met haar focus op volledig elektrische reefers.

“Als het om innovatie gaat, is ons uiteindelijke doel om oplossingen te ontwikkelen die er toe doen voor mens en planeet; een waarde die we zeker delen met THT New Cool”, zegt Victor Calvo, president van Carrier Transicold International Truck & Trailer. “Ik bedank THT New Cool voor haar bijdrage aan dit baanbrekende project. Het bedrijf heeft hard met ons gewerkt om de Vector eCool werkelijkheid te laten worden. Onze gemeenschappelijke klanten kunnen profiteren van deze nieuwe technologie.”

Huren of kopen

Vanwege haar focus op het ontwikkelen van koeltrailers uitgerust met geavanceerde elektrische systemen, was THT New Cool B.V. ideaal gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in het project. Trailers uitgerust met Vector eCool-koelunits zijn nu op huurbasis beschikbaar via THT New Cool B.V.; Ook is het mogelijk om de koelunits bij Carrier Transicold te kopen.

“Bij THT New Cool zetten we ons al 15 jaar in om duurzame transportoplossingen te ontwikkelen. Met name door manieren te vinden om de uitstoot van koeltrailers te minimaliseren”, aldus Twan Heetkamp, directeur van THT New Cool BV. “We hebben altijd geloofd in elektrische energiebronnen. We zijn zeer verheugd op onze samenwerking met Carrier Transicold. Het heeft ertoe geleid dat we onze klanten een echt emissievrije koeltrailer kunnen bieden.”

Tests

Meer dan 50 opleggers uitgerust met Vector eCool-units namen deel aan uitgebreide tests voordat ze in serieproductie zouden gaan. Dat leverde duizenden test-uren op van klantentoepassingen met single- of multi-temperaturen. De Vector eCool is ook PIEK-gecertificeerd. Wat betekent dat bij gebruik van de Vector HE 19 en Vector 1550 E met de City-versies het geluid tijdens gebruik van het systeem lager is dan 60 dB (A).

Transicold Vector eCool

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie