Geen ontslag chauffeur Butter
| 11:48 | Truckstar Redactie

Butter neemt Wijnia Transport GmbH over

Transportbedrijf Butter Group neemt de Duitse tak van Wijnia Transport over.

Wijnia Transport GmbH is gevestigd in de plaats Gröningen in Sachsen-Anhalt, in het voormalige Oost-Duitsland.

Het bedrijf is net als Butter gespecialiseerd in het losgestort vervoer van agrarische producten en heeft daarvoor veertig vrachtwagencombinaties.

“Wijnia Transport GmbH past goed in ons netwerk. Hierdoor kunnen we onze positie in Noord-Europa verder versterken”, aldus de Butter Group in een persbericht.

“Het bedrijf ligt middenin een groot agrarisch gebied, waar we nu ook al veel transporten verrichten. Daarnaast is Gröningen geografisch gezien een ideale hub dicht bij belangrijke noord/zuid- en oost/west-verbindingsroutes”, zo schrijft men verder.

Na deze overname groeit de Butter Group uit tot een bedrijf met 265 trekkers en 410 trailers, met vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Hongarije en Groot Brittannië. Bij de Butter Group zijn 450 medewerkers full-time in dienst.

Butter raakte de afgelopen jaren herhaaldelijk in opspraak vanwege de inzet van Poolse chauffeurs voor Nederlands werk, maar ook vanwege een twijfelachtig ontslag van een Nederlandse chauffeur. De rechter stak hier een stokje voor. Inmiddels heeft Butter een overeenkomst gesloten met vakbond FNV en zegt het zich aan de cao te houden, waarin staat dat buitenlandse werknemers een Nederlands salaris dienen te krijgen voor Nederlands werk.

De Nederlandse tak van Wijnia in Harderwijk blijft buiten de overname. Dit is en blijft eigendom van oprichter Stoffer Wijnia. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie