Koninklijke start productie nieuwe XF
| 13:32 | Truckstar Redactie

Koninklijke start productie nieuwe XF

Prins Willem-Alexander heeft op woensdagmorgen bij DAF het startsein gegeven voor de productie van de nieuwe XF.

Rond elf uur rolde in Eindhoven de eerste serie-geproduceerde nieuwe XF in Euro 6-uitvoering van de band met onze kroonprins achter het stuur, een belangrijk moment in de Nederlandse truckgeschiedenis.

Prins Willem-Alexander volgde stap voor stap de bouw van de trucks op de werkvloer. De kroonprins sprak daarbij uitvoerig met DAF-productiemedewerkers. Hij liet zich informeren over de XF en productie daarvan, de Euro 6-techniek en nam uiteindelijk plaats achter het stuur van een gloednieuwe oranje XF. Ook had de kroonprins een gesprek met de DAF-directie.

DAF investeerde een miljard euro in de nieuwe generatie Euro 6-trucks waar de nieuwe XF onderdeel van is. DAF heeft de stap naar Euro 6 aangegrepen om verregaande wijzigingen door te voeren aan het topmodel de XF 105, nu gewoon XF genaamd.

Ook al is de oude cabine behouden gebleven, toch is de truck grotendeels nieuw. Naast de motoren zijn het chassis, de cabine-ophanging, de deuren zonder spijltje in het raam, het dashboard, de vooras, de achterwielophanging en talloze andere zaken opnieuw ontworpen.

Koninklijke start productie nieuwe XF
Prins Willem-Alexander volgt de bouw van de Euro 6-XF op de voet. Links van de kroonprins twee medewerkers van DAF, rechts DAF-topman Harry Schippers.

Onze kroonprins was er duidelijk van onder de indruk! Dat waren wij zelf overigens ook, toen we in november kennis maakten met de nieuwe XF tijdens de persintroductie in Spanje. Lees hier het verslag daarvan.

Zie ook onderstaande video van het bezoek van onze kroonprins aan DAF van het Eindhovens Dagblad.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie