| 09:30 | Bert Mateboer

André Hazes populairste meezingartiest

André Hazes is de artiest met wie het meest wordt meegezongen in de vrachtwagen. Dat blijkt uit een enquête van het Sectorinstituut. De resultaten werden gepresenteerd bij de aftrap van de nieuwe wervingscampagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl .

Veel chauffeurs zien het gevoel van vrijheid als één van de grote voordelen van hun werk. Muziek is daar een belangrijk onderdeel van. In de vrachtwagen kun je helemaal zelf bepalen naar welke muziek je luistert.  71% van de chauffeurs ziet muziek als verrijking van de baan en 74% vindt dat het luisteren naar muziek het gevoel van vrijheid vergroot. Onderweg luisteren naar je lievelingsmuziek geeft ook nog eens extra energie.

Muziek versterkt het gevoel van vrijheid

“Werken in de transport en logistiek sector brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft een gevoel van vrijheid en elke dag is weer een nieuw avontuur. Bovendien ben je als vrachtwagenchauffeur onmisbaar; je houdt de Nederlandse economie letterlijk in beweging”, aldus Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek, bij de start van de nieuwe wervingscampagne.

De aftrap van de campagne werd gedaan door zanger Xander de Buisonjé die een lied van André Hazes zong. Ook maakte hij de top-10 van meezingmuziek bekend.

Top 10 meest meegezongen artiesten:

1. André Hazes (Sr.)
2. Jannes
3. Bløf
4. Guus Meeuwis
5. Marco Borsato
6. Queen
7. Henk Wijngaard
8. Normaal
9. Golden Earring
10. Jan Smit

De top 10 is hier te beluisteren.

Het aantal vacatures in het transport is in een jaar tijd verdubbeld. De nieuwe campagne moet 1.500 nieuwe chauffeurs opleveren. Zij hoeven slechts 15 % van de opleidingskosten zelf te betalen.

Van links naar rechts: Saidja van de Woestyne, ambassadeur ikwordvrachtwagenchauffeur.nl,
zanger Xander de Buisonjé en directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek, Willem de Vries.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie