Jan Linders
| 15:17 | Arjan Olsthoorn

Albert Heijn neemt dc en winkels Jan Linders over

Jan Linders Supermarkten en Albert Heijn gaan een samenwerking aan, waarbij het familiebedrijf Jan Linders verder gaat als franchiseondernemer van Albert Heijn, dat meldt het bedrijf in een bericht op de website.

Het distributiecentrum (DC) van Jan Linders in Nieuw Bergen wordt overgenomen door Albert Heijn, waarbij het de functie van DC blijft vervullen.

Het overgrote deel van de huidige 63 winkels blijft onderdeel van de nieuwe franchiseonderneming van Jan Linders en wordt omgebouwd naar Albert Heijn-franchisesupermarkt. Medewerkers van deze supermarkten blijven werkzaam in hun winkel. Een aantal supermarkten van Jan Linders wordt geen onderdeel van de nieuwe franchiseonderneming. Daarnaast neemt de franchiseonderneming Jan Linders tien supermarkten van Albert Heijn over in het zuiden van Nederland. Medewerkers van deze supermarkten blijven ook werkzaam in hun winkel, met Jan Linders als werkgever.

Alle medewerkers van het dc behouden hun baan. Werkgelegenheid in de regio blijft hiermee ook gewaarborgd. Het Service Kantoor van Jan Linders gaat in een nieuwe en compacte vorm verder als Service Kantoor van de franchiseonderneming.

‘Duurzaam blijven ondernemen’

Volgens Ferry Moolenschot, CEO van Jan Linders, is de stap een moedige en een verstandige binnen de huidige omstandigheden van verregaande digitalisering en snel veranderende klantverwachtingen. Deze vragen structureel om stevige investeringen en een hoog innovatietempo om concurrerend te blijven. Een duurzaam gezonde bedrijfsvoering komt daardoor voor Jan Linders op termijn onder druk te staan. Na zorgvuldige afweging van diverse scenario’s, heeft Jan Linders in de samenwerking met Albert Heijn een manier gevonden om duurzaam te blijven ondernemen.

Voorwaarden en proces

Alle medewerkers van Jan Linders zijn vandaag geïnformeerd over de voorgenomen samenwerking. Dat geldt ook voor de medewerkers van de winkels die van Albert Heijn overgaan naar de nieuwe franchiseonderneming Jan Linders. Jan Linders zal uittreden uit de inkooporganisatie Superunie en is Superunie zeer erkentelijk. Jan Linders heeft in het gehele proces het belang van Superunie erkend en heeft het vertrouwelijke karakter van de bij haar bekende inkoopcondities van Superunie volledig veiliggesteld.

De samenwerkingsafspraken zijn onder voorbehoud van advies van beide ondernemingsraden en goedkeuring van de ACM ten aanzien van de supermarkten die overgaan van Albert Heijn naar Jan Linders. Het streven is om de betrokken winkels eind 2023 omgebouwd te hebben.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie