Truckwash 1
| 10:13 | Arjan Olsthoorn

Truckwash 1 introduceert nieuw wasprogramma

Truckwash 1 Group start per 1 januari 2023 met een nieuw concept. Bij de acht vestigingen kunnen klanten dan kiezen uit twee soorten truckwassing: Exclusief of Basis wassing.

Het bedrijf biedt hiermee de mogelijkheid om het reinigen van het materieel betaalbaar te houden ondanks de prijsstijgingen waarmee de wasstratenbranche te maken heeft.

Stijging van kosten

Truckwash 1 Group ziet zich geconfronteerd met een extreme stijging van energiekosten. Daarnaast gaat het minimumloon en de CAO omhoog. Deze factoren leiden, zoals in vele sectoren, tot hoge inflatie, hogere inkoopprijzen, stijgende verzekeringspremies en meer kosten voor slibafvoer. Daarom is het bedrijf genoodzaakt om de prijzen met 15% te verhogen. Om het reinigen toch betaalbaar te houden, kunnen klanten vanaf 1 januari 2023 kiezen voor een Basis wassing voor nagenoeg dezelfde prijs die Truckwash 1 voorheen rekende voor een wassing.

‘Goed en betrouwbaar alternatief’

“Wij als Truckwash 1 Group zijn ons ervan bewust dat deze prijsverhoging vrij fors is, vandaar dat wij hebben gezocht naar een goed en betrouwbaar alternatief”, zegt eigenaar Klaus Broersma. “We zijn uitgekomen bij een concept met keuze uit een Basis wassing of een Exclusief wassing, waarbij deze laatste vergelijkbaar is met de uitgebreide wassing die klanten tot dusver van ons gewend zijn. Ook bij de Basis wassing is zeker sprake van een zeer schoon resultaat, alleen duurt deze korter en is de wassing minder uitgebreid”, aldus mede-eigenaar Johannes Snoek.

Exclusief wassing

De Exclusief wassing is identiek aan de huidige wassing. Eerst worden vet, zand en ander vuil met de hogedrukspuit verwijderd om krassen te voorkomen. Daarna wordt het voertuig in de schuimshampoo gezet. Afhankelijk van de grootte van de truck doen twee of drie medewerkers eerst met de hand de voorbewerking met borstels. Alleen zo zijn alle delen van cabine, oplegger en traileronderstel goed bereikbaar, zoals de velgen, de zonneklep, het kopschot achter de trekker en de instap achter de deur.

Na deze handmatige behandeling volgt het wassen met een moderne machine met roterende borstels. Als de machine terugloopt, wordt het voertuig voorzien van een waxlaag ter bescherming van de lak. Een nabehandeling met speciaal behandeld osmosewater zorgt ervoor dat de truck weer streeploos de weg op gaat.

Basis wassing

De Basis wassing is een efficiënte wassing die nagenoeg hetzelfde resultaat geeft als de Exclusief wassing. Het verschil zit ‘m vooral in de wijze waarop de voorkant en de onderlijn van de wagen gereinigd worden. De cabine wordt aan de voorzijde en aan de zijkanten gereinigd en het chassis wordt niet geborsteld maar met de hogedrukspuit gereinigd. De duur van deze wassing is korter, dus de chauffeur kan weer snel op weg. Dat is wel zo efficiënt en de prijs voor een Basis wassing is nagenoeg gelijk aan de prijs van de huidige wassing. 

Maatwerk

Maatwerk blijft mogelijk. Bij Truckwash 1 kunnen laadruimtes volgens de laatste HACCP-eisen met speciale reinigingsmiddelen worden schoongemaakt. De laadruimte kan onder verschillende temperaturen worden uitgespoten en gedesinfecteerd. Als laatste kan de binnenzijde ook nog worden droog getrokken.

“We houden vast aan onze hoge kwaliteitsnorm en willen zo efficiënt mogelijk blijven wassen. We doen er alles aan om onze service hoog te houden. Een up-to-date inzicht is te vinden in onze nieuwe online portal met informatie over de wassingen, facturen en HACCP-certificaten. Een uitgebreide prijslijst is op te vragen via onze website.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie