AB Texel bestelt 97 nieuwe Scania's
| 13:50 | Korneel Luth

AB Texel bestelt 97 nieuwe Scania’s

AB Texel heeft onlangs een order geplaatst voor 97 nieuwe Scania-trekkers.

Het overgrote deel van de bestelde voertuigen bestaat uit 6×2-trekkers met de 13 liter 6 cilinder 450 pk SCR-only motor. Daarnaast heeft AB Texel Twee LNG- trucks met de 9 liter 5 cilinder 340 pk LNG-motor besteld.

Met deze investering heeft AB Texel een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van het wagenpark. De stap naar LNG als brandstof getuigt van visie en een sterke focus op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het Noord-Hollandse transportbedrijf, zo vindt men bij Scania.

450 pk-motor is populair

AB Texel is niet het enige transportbedrijf dat kiest voor de Scania 450 pk 13 liter-motor. Op dit ogenblik bestaat zo’n veertig procent van alle Scania-orders in Nederland uit een truck met deze populaire motor.

De motor laat bij veel bedrijven goede verbruiksresultaten zien, en dat is natuurlijk goed nieuws voor deze transportbedrijven.

LNG wordt een serieus alternatief

LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar aardgas en wint als brandstof snel aan populariteit. De actieradius van een moderne LNG-truck maakt Beneluxdistributie mogelijk. Er is reeds een aantal LNG-vulstations in Nederland en de verwachting is dit aantal op korte termijn toeneemt.

AB Texel

AB Texel heeft het hoofdkantoor in Oudeschild, Texel, en is een modern transportbedrijf in de agrisector. AB Texel heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Frankrijk.

Het wagenpark omvat 800 trucks en 1.200 trailers. Het bedrijf verzorgt met name transporten van aardappelen, meel, veevoer en vloeibare zuivel en daarnaast een diverse overige agrarische producten.

Door de overname van Butter Group is een grote speler ontstaan met een dicht netwerk in Europa. Doel is om één van de grotere en meest betrouwbare transportbedrijven voor agrarische producten te worden. Butter rijdt traditioneel veel met Scania. AB Texel zelf is een traditionele Mercedes-Benz-klant.

Foto: AB Texel en Scania ondertekenen de overeenkomst tot levering van 95 nieuwe Scania R450 SCR-only en 2 nieuwe Scania LNG trucks. Rechts Dennis Wetenkamp, Directeur van AB Texel, en links Jan de Vries, Director Sales van Scania Nederland.


Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie