Van Leendert Mercedes-Benz Antos LENA
| 09:16 | Rik Werner

Bladkorven legen in Limburg met een frisse Mercedes-Benz Antos

Van Leendert Transport uit Broekhuizenvorst heeft een nieuwe Mercedes-Benz Antos 2836 LENA 6×2 in gebruik genomen. Een mijlpaal, want de Antos is de tachtigste Mercedes die de firma in haar lange historie heeft aangeschaft.

De haakarm containerauto is voorzien van kraan met knijper en afzetinstallatie en wordt ingezet in Horst aan de Maas voor het legen van bladkorven. Dit zijn stalen manden waarmee de inwoners van de Limburgse gemeente groenafval verzamelen. Van Leendert leegt ze wekelijks.

Alle veiligheid

De Antos 2836 is compleet uitgerust met alle denkbare veiligheidsopties van Mercedes, voor Van Leendert min of meer een principekwestie. ,,Je hoopt dat je deze systemen nooit hoeft te gebruiken”, aldus eigenaar Eric van Leendert. ,,De hectiek en de gejaagdheid op de weg, hebben ons echter doen besluiten al onze wagens ermee uit te rusten.”

Zuinigst

Van Leendert transport is al sinds 1982 klant bij Mercedes-Benz. De keuze voor de Antos lag volgens de eigenaar voor de hand. ,,De trucks van Mercedes-Benz doen het erg goed bij ons. Onze werkzaamheden lopen nogal uiteen waardoor ook het brandstofverbruik sterk varieert, maar gemiddeld gezien blijken de trucks van Mercedes-Benz bijna altijd het zuinigst.’’

Milieuservice

Van Leendert Transport, gevestigd in het Noord-Limburgse Broekhuizenvorst, is al 35 jaar gespecialiseerd in diverse soorten transport. Naast nationaal en internationaal losgestort transport van agrarische producten, heeft het bedrijf zich in de afgelopen jaren ook gericht op zand en grind en zogenoemde milieuservice. Het bedrijf heeft 63 medewerkers in dienst en beschikt over 50 trekkende eenheden, waarvan 28 van Mercedes-Benz.

Lees ook: Mercedes Actros SilverStar Edition met vleugje Formule 1.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie