Venlo Keulse Barrière
| 19:30 | Rik Werner

Venlo komt chauffeurs tegemoet: parking voor zwaar en speciaal transport

Venlo opent al volgende week een parkeerplaats voor zwaar en speciaal transport binnen de gemeentegrenzen. De parking aan de James Cookweg kan vooral lengtetransport herbergen en komt in de plaats van de parkeerplaats aan de Keulse Barrière, die half oktober vervroegd is gesloten. Parkeren gebeurt daar overigens wel tegen betaling.

Dat is de belangrijkste uitkomst van een gesprek tussen Transport Belangen Vereniging-Nederland (TBV-NL) voorzitter Henry Gulickx en burgemeester Antoin Scholten van Venlo.

Samenwerking

Burgemeester Scholten heeft verder toegezegd dat er meer betaalde en beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de gemeente Venlo gerealiseerd gaan worden, waaronder een extra parking voor zwaar en speciaal transport. Daar zouden in het bijzonder brede combinaties een plek moeten vinden. Gulickx: ,,Bovendien gaat Venlo met andere Limburgse gemeenten, waaronder Venray en Maastricht, samenwerken om de bewegwijzering naar truckparkings te verbeteren. Alleen Roermond houdt de boot nog af. Daarbij is het de bedoeling dat ook in navigatiesystemen, zoals die van TomTom, truckparkings beter worden aangegeven.” Gedeputeerde Hubert Mackus (CDA) heeft inmiddels toegezegd een provinciaal plan van aanpak op te stellen, om een eind te maken aan het schrijnend tekort van truckparkings in de Limburgse grensstreek.

Serieus

De toezeggingen komen na een golf van protesten van verontruste vrachtwagenchauffeurs, die geen parkeerplaats meer konden vinden na de vervroegde sluiting van de Keulse Barrière en in enkele gevallen hun combinaties langs de weg of zelfs langs de snelweg parkeerden. Met alle gevaren van dien. Een petitie tegen de sluiting leverde ruim 1.700 handtekeningen op. ,,Ik ben erg blij’’, zegt Henry Gulickx. ,,De gemeente heeft onze zorgen serieus genomen en gaat nu écht aan de slag.’’ Gulickx en Scholten hebben afgesproken met elkaar over de parkeerproblematiek in de Limburgse grensstreek in contact te blijven.

Lees ook: Alsnog gesprek chauffeurs en burgemeester Venlo over De Keulse Barrière.

Chauffeurs stapvoets door Venlo als protest tegen sluiting Keulse Barrière.

Ruim 1.700 handtekeningen tegen vervroegde sluiting parking Keulse Barrière.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie