Venlo
| 19:45 | Rik Werner

Alsnog gesprek chauffeurs en burgemeester Venlo over De Keulse Barrière

Transport Belangen Vereniging-Nederland en de gemeente Venlo gaan alsnog met elkaar om de tafel om de situatie rond de gesloten vrachtwagenparkeerplaats De Keulse Barrière te bespreken. Dat is vandaag bekend geworden op het moment dat enkele chauffeurs bij wijze van actie stapvoets door het centrum van Venlo reden.

TBV-NL voorzitter Henry Gulickx en burgemeester Antoine Scholten treffen elkaar dinsdag 7 november om 14.00 uur in het gemeentehuis van Venlo. ,,Daarmee hebben we al gewonnen voordat onze actie was begonnen’’, juicht Gulickx. Hij roemt de chauffeurs die vandaag op eigen gelegenheid gedurende de dag spontaan meededen aan de langzaamaanactie in het centrum van Venlo. ,,Het aantal was niet erg groot, maar zij die er waren deden het erg ludiek en netjes. Langzaam optrekken, ruimhartig voorrang geven. En dat is juist goed, omdat we nu immers met elkaar in gesprek gaan.’’ Enkele chauffeurs veroorzaakten bij wijze van actie een kleine file op de A74, door slechts met 60 km/h over de snelweg te rijden.

Facebook

Het contact tussen Gulickx en de burgervader kwam tot stand via Facebook. ,,De burgervader meldde zich op eigen initiatief. Hij wil het met ons vooral hebben over de 45 uurs weekendrust en het feit dat die niet in de cabine mag worden doorgebracht. Wij willen dat koppelen aan de situatie in Venlo. We hadden binnen een uur een afspraak. Ik ben er blij mee, beter laat dan nooit.’’ De TBV-NL voorzitter vermoedt dat er van buitenaf enige druk is gekomen op het gemeentebestuur. ,,Het PvdA-kamerlid Gijs van Dijk gaat over de kwestie in Venlo kamer-vragen stellen en het Limburgse Statenlid Jos van Rij heeft ook zijn steun aan de gedupeerde chauffeurs uitgesproken. Euro-parlementariër Agnes Jongerius heeft laten weten ons op de voet te volgen. Zij steunt onze zaak.’’

Venlo

Geen plaats

Venlo sloot tamelijk abrupt truckparking De Keulse Barrière op 19 oktober, bijna een half jaar eerder dan gepland vanwege zwerfvuiloverlast. Met name chauffeurs van groot en speciaal transport zijn nu verstoken van een parkeerplaats en zetten nu her en der hun combinaties neer. Transport Belangen Vereniging-Nederland is ontstemd over de plotselinge sluiting en wil dat Venlo de parking alsnog tot maart 2018 open stelt, of anders met een alternatief komt. Tegelijkertijd wil TBV-NL dat chauffeursrestaurant De Nieuwe Keulse van uitbater Ludo Stroink goed bereikbaar blijft. Het kort geding van Stroink tegen Venlo dient deze donderdag.

Lees ook: Chauffeurs stapvoets door Venlo als protest tegen sluiting Keulse Barrière

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie