*

TÜV en ADAC pleiten voor meer parkeerplaatsen
| 13:21 | Rik Werner

Ruim 1.700 handtekeningen tegen vervroegde sluiting parking Keulse Barrière

Ruim 1.700 chauffeurs hebben online protest aangetekend tegen de vervroegde sluiting van vrachtwagenparkeerplaats De Keulse Barrière in Venlo.

De petitie is vorige week online gezet, nadat duidelijk werd dat Venlo de parking al deze maand wil sluiten.

Mooi aantal

Transport Belangen Vereniging-Nederland (TBV-NL) reageert bij monde van mede-initiatiefnemer Arjan van Erven tevreden over de animo. ,,Chauffeurs laten zich niet heel snel mobiliseren bij acties, dus ik vind dit een mooi aantal.” TBV-NL wil met de verantwoordelijk wethouder om de tafel, maar het is vooralsnog niet tot direct contact gekomen.

Rechtszaak

De gemeente Venlo wilde de parking in maart 2018 sluiten, maar heeft dat nu vervroegd naar donderdag 19 oktober. De uitbater van het naburige restaurant, De Nieuwe Keulse, vernam het nieuws via de media en heeft inmiddels een rechtszaak tegen de gemeente aangespannen.

Alternatief

De chauffeurs hopen Venlo middels de petitie te bewegen het besluit te heroverwegen, of anders met een goed alternatief te komen. ,,Als er niets komt, volgen er acties.’’ Leden van TBV-NL dreigen 1 november met hun vrachtwagens het centrum van Venlo te blokkeren. ,,Maar we hopen natuurlijk dat de gemeente van haar besluit afziet en dat de parking op doordeweekse dagen voor Nederlandse chauffeurs toegankelijk blijft.”

Rommel

De gemeente Venlo wil het parkeerterrein sluiten omdat overnachtende chauffeurs, met name uit Oost-Europa, veel rommel achterlaten. Overnachten en kamperen is er formeel niet toegestaan, al is het de afgelopen jaren wel door de gemeente gedoogd. Bovendien zegt Venlo toenemende schade aan bestrating en rioolputten te constateren. Volgens Venlo is chauffeursrestaurant De Nieuwe Keulse straks nog steeds te bereiken, omdat de toegangsroute tot de uitspanning gewoon bereikbaar blijft. De gemeente plaatste vorige week borden, die chauffeurs naar andere parkeerplaatsen in de omgeving verwijzen.

Vragen

De fractie van de SP heeft inmiddels schriftelijk vragen gesteld aan het college van B&W. Chauffeurs die de petitie willen ondertekenen kunnen hier terecht.

Lees ook: Petitie chauffeurs tegen vervroegde sluiting parkeerterrein Keulse Barrière.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie