Bewaakte parkings Rotterdamse haven
| 08:36 | Rik Werner

Petitie chauffeurs tegen vervroegde sluiting parkeerterrein Keulse Barrière

Chauffeurs komen in actie tegen een vervroegde sluiting van het parkeerterrein bij chauffeursrestaurant De Keulse Barrière in Venlo. Er is online een handtekeningenactie op touw gezet.

De gemeente wilde de parking in maart 2018 sluiten, maar heeft dat nu vervroegd naar 19 oktober. De uitbater van het restaurant vernam het nieuws via de media.

Schaars

Volgens Transport Belangen Vereniging-Nederland (TBV-NL) wordt chauffeursrestaurant De Keulse Barrière zo gedwongen de deuren te sluiten. ,,Met name ’s nachts staan er veel vrachtwagens geparkeerd. Chauffeurs eten en douchen dan bij het chauffeurscafé. Parkeerruimtes zijn schaars en dan helpt een parkeerterrein sluiten daar zeker niet bij’’, zegt beroepschauffeur Arjan van Erven die namens TBV-NL initiatiefnemer is van de actie.

Geen alternatief

De chauffeurs zijn met name verbolgen over het feit dat de gemeente de parkeerplaats wil sluiten zonder een alternatief aan te bieden. De actievoerders dreigen voortaan op de parkeerplaats voor het gemeentehuis te overnachten, als de gemeente niet met een alternatief komt of de voorgenomen sluiting ongedaan maakt. De initiatiefnemers zinspelen ook op andere acties, door bij voorbeeld chauffeurs op te roepen op 1 november de ringweg rond Venlo te mijden en met hun vrachtwagens het centrum van Venlo te blokkeren. ,,Maar we hopen natuurlijk dat de gemeente van haar besluit afziet en dat de parking op doordeweekse dagen voor Nederlandse chauffeurs toegankelijk blijft.”

Rommel

De gemeente Venlo wil het parkeerterrein sluiten omdat overnachtende chauffeurs, met name uit Oost-Europa, veel rommel zouden achterlaten. Overnachten en kamperen is er formeel niet toegestaan, al is het de afgelopen jaren wel door de gemeente gedoogd. Bovendien zegt Venlo toenemende schade aan bestrating en rioolputten te constateren. Volgens Venlo is chauffeursrestaurant De Keulse Barrière straks nog steeds te bereiken, omdat de toegangsroute tot de uitspanning gewoon bereikbaar blijft. De gemeente plaatste deze week borden, die chauffeurs naar andere parkeerplaatsen in de omgeving verwijzen.

Vragen

De fractie van de SP heeft inmiddels schriftelijk vragen gesteld aan het college van B&W. Chauffeurs die de petitie willen ondertekenen kunnen hier terecht.

Dat restaurant De Keulse Barrière en de parking van de huidige stek verdwijnen staat overigens vast. Het terrein is al verkocht aan een projectontwikkelaar, die er een tuincentrum wil realiseren.

Lees ook: Actie tegen sluiting Keulse Barrière.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie