Volvo Ocean Race edition bij Oosting Recyling, Pieter de Keyeserstraat 18, 7825 VE Emmen.
| 16:38 | Rik Werner

Oosting Metaal Recycling zet alle zeilen bij met Volvo FH in Ocean Race trim

Mooi gevoel voor timing hebben ze bij Volvo. Oosting Metaal Recycling mocht op het moment dat de befaamde Volvo Ocean Race van start ging een Volvo FH Globetrotter in ‘Ocean Race’ uitvoering in gebruik nemen.

Het betreft een Volvo FH 540 6×2 bakwagen met een haakarm die op afstand kan worden bediend. Oosting beschikt hiermee over de eerste FH ‘Ocean Race’ die in Nederland op kenteken is gezet. Hoewel: niet helemaal, goed beschouwd, want al in 2011 lanceerde Volvo een truck die luisterde naar de naam Ocean Race Limited Edition.

Containertransport

De Volvo Ocean Race-uitvoering is wat rijker uitgerust dan de ‘normale’ FH-modellen en heeft verschillende details die verwijzen naar de langste zeilrace ter wereld. Hendrik Oosting, mede-eigenaar van Oosting Metaal Recycling in Emmen, is in zijn nopjes met zijn jongste aanwinst. ,,Het is een prachtige truck die zeker opvalt onderweg, maar dit gaat uiteraard niet ten koste van de functionaliteit. De combinatie van voertuigspecificaties en opbouw maakt deze truck bijzonder geschikt voor containertransport.”

Volvo Ocean Race edition bij Oosting Recyling, Pieter de Keyeserstraat 18, 7825 VE Emmen.

Liftbare sleepas

De Volvo FH 6×2 motorwagen is voorzien van een dubbellucht liftbare sleepas. Samen met de HIAB multilift 21-tons haakarm, opgebouwd bij Brinks Carrosserieën in Hengelo, is deze configuratie geschikt voor het optrekken en vervoeren van zware containers. De chauffeur kan staand naast de truck het haakarmsysteem op afstand bedienen met Work Remote, waarbij ook de aslasten kunnen worden uitgelezen. Verder is de truck uitgevoerd met Dynamic Steering, meesturende Bi-Xenon bochtverlichting en het Active Safety-pakket.

Volvo Ocean Race edition bij Oosting Recyling, Pieter de Keyeserstraat 18, 7825 VE Emmen.

Lees ook: Video: Volvo viert start Ocean Race met vlaggenschip.

Volvo Trucks ziet winst in derde kwartaal meer dan verdubbelen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie