Volvo
| 15:26 | Rik Werner

Volvo Trucks ziet winst in derde kwartaal meer dan verdubbelen

De economie trekt wereldwijd aan en de vraag naar nieuwe vrachtwagens neemt toe. Volvo Trucks profiteert flink van de huidige conjunctuuropleving, getuige het formidabele derde kwartaal dat het bedrijf achter de rug heeft.

De Zweedse vrachtwagenfabrikant heeft in de maanden juli, augustus en september 571 miljoen euro winst geboekt. Dat is ruimschoots een verdubbeling van de winst ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus Volvo.

Geldboete

Daarbij moet worden aangetekend dat de winst vorig jaar werd gedrukt door de forse geldboete van de Europese Commissie, waarbij Volvo (evenals andere truckbouwers) werd beschuldigd van kartelvorming en ongeoorloofde prijsafspraken. Maar ook zonder die tegenvaller zou de winst van Volvo dit jaar beduidend hoger zijn geweest, zo meldt het bedrijf met enige trots.

Noord-Amerika

De winst is voor een niet onaanzienlijk deel te danken aan de goede prestaties van Volvo Trucks North-America. Volvo noteerde in Noord-Amerika gedurende het derde kwartaal 79 procent meer orders dan in dezelfde periode in 2016. Die verkoopimpuls valt mede toe te schrijven aan de lancering van de nieuwe VNL. Maar ook in Europa nam het aantal orders toe, met 17 procent. De Volvo-directie zegt in een persverklaring de resterende maanden van 2017 met het volste vertrouwen tegemoet te zien.

Lees ook: Video: Volvo viert start Ocean Race met vlaggenschip. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie