25 jaar Lauwen Transport
| 14:26 | Truckstar Redactie

25 jaar Lauwen Transport

Trouwe Iveco klant viert jubileum met nieuwe Stralis Hi-Way

Lauwen Transport uit Etten Leur werd opgericht in 1989 en dat betekent dat dit jaar het 25 jarig bedrijfsjubileum gevierd wordt. Lauwen besloot dit jubileum op passende wijze te vieren met de aanschaf van een nieuwe Iveco Stralis Hi-Way trekker. Onlangs werd de jubileum truck afgeleverd door Iveco dealer DEBA Bedrijfswagens. 

Lauwen Transport heeft een vloot van 14 trekker-oplegger combinaties die zowel nationaal als internationaal worden ingezet. De hoofdactiviteit van het bedrijf is het vervoer van complete- en deellading vanuit zuidwest Nederland naar de regio Parijs, en vice – versa. Hiervoor zet Lauwen schuifzeilopleggers, gesloten en beveiligde box opleggers en containerchassis in. De trucks zijn 24 uur per dag inzetbaar waardoor ook spoedzendingen verzorgd kunnen worden. De voertuigen van Lauwen staan via een telematica systeem van Qualcomm permanent in contact met de planning waardoor accuraat en voorspelbaar gepland kan worden.

Lauwen Transport begon 25 jaar geleden met één auto en na een half jaar verscheen de eerste Iveco in het wagenpark. De relatie met dealer DEBA Bedrijfswagens in Etten Leur en het merk Iveco hebben zich in de afgelopen 25 jaar flink ontwikkeld. Momenteel rijdt het bedrijf uittsluitend met Iveco trucks.

Service

Corné Lauwen meldt in een persbericht: “We hebben in al die jaren vier keer een ander merk geprobeerd maar we kwamen altijd weer terug bij Iveco. De trucks presteren voor ons uitstekend, de chauffeurs zijn tevreden en de relatie met de dealer is erg goed. Wij repareren zelf niet en zijn afhankelijk van de service van de dealer. Bij DEBA begrijpen ze dat, en daar kunnen wij op bouwen.’”

25 jaar Lauwen Transport

De Hi-Way Euro 6 werd voorzien van diverse accessoires zoals extra verstralers, een lichtbak en twee luchthoorns

De vloot van Lauwen telt op dit moment nog één Euro-4 model, een aantal Euro-5 trucks en inmiddels al drie Euro-VI Iveco’s.  “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en wij willen als vervoerder ook ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Om die reden zetten we LZV combinaties in en rijden we met zo schoon mogelijke trucks. De keuze van Iveco om zonder EGR te werken is voor ons de juiste. Het zorgt voor keurige verbruikcijfers en lage onderhoudskosten.” De nieuwe Iveco Stralis Hi-Way is voorzien van de betrouwbare Cursor 11 motor met 460 pk. Deze relatief compacte motor levert een koppel van 2150 Nm en vormt samen met de Eurotronic automatisch schakelende transmissie een ideale en efficiënte aandrijflijn. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie