Pool met gestolen truck opgepakt
| 15:58 | Truckstar Redactie

18 illegalen uit truck gehaald

De politie heeft op vrijdagmiddag 3 mei achttien illegalen uit een truck gehaald.

De politie hield de truck staande op de Zeiving in het Gelderse Vuren, nabij een oprit naar de A15.

Overstap
Eerder hadden getuigen in Waardenburg gezien dat een aantal mensen vanuit een bestelbusje overstapte op de laadruimte van de truck. Eén getuige belde daarop de politie, die de truck wist te traceren op de oprit naar de A15.

In de truck bleken achttien illegalen verstopt te zitten, allen in het bezit van Albanese paspoorten. Onder hen bevonden zich twee minderjarigen van vijftien jaar oud.

De chauffeur van de truck is een 38-jarige man uit Roemenië. Hij is aangehouden en wordt maandag voorgeleid aan de rechter. Hij wordt verdacht van mensensmokkel.

Groot-Brittannië
De truck was onderweg naar Groot-Brittannië. Dat land is een populaire bestemming voor veel mensen uit landen als Irak, Pakistan, Afghanistan, Somalië, maar ook Albanië.

De achttien personen werden eveneens in bewaring gesteld op grond van de vreemdelingenwet. De vreemdelingenrecherche is een onderzoek gestart. Onder andere de echtheid van de paspoorten wordt daarbij onderzocht, evenals de werkelijke identiteit van de achttien personen. Ze zijn vrijdagavond weer vrijgelaten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie