Lekker sfeertje op Peterborough
| 21:12 | Truckstar Redactie

Lekker sfeertje op Peterborough

In Nederland hebben we het Truckstar Festival; in Engeland hebben ze Truckfest Peterborough.

En dat is een gezellig truckfestival. Truckfest werd dit weekend gehouden op zondag en maandag 5 en 6 mei in het Oost-Engelse Peterborough.

Wij vlogen de Noordzee over en proefden de sfeer. Met een warm zonnetje erbij was die uiterst relaxt en gezellig.

Poetsende Engelsen
Truckfest bestaat in de eerste plaats uit dikke Britse trucks – anders dan op het Truckstar Festival voornamelijk losse trekkers – driftig poetsende Engelsen, een enorme braderie, grote stands voor de truckmerken en spektakel voor de tribunes.

Lisa Kelly
Daar trad ook Ice Road Trucker Lisa Kelly op die verschillende gemotoriseerde uitdagingen aanging. Vlak voordat ze op moest kregen wij de kans kort met Lisa te praten. Dat interview lees je via deze link.

Verder spotten we de Volvo FH van de Nederlandse eigenrijder Kees Verhoef en een aantal andere Nederlandse trucks, en spraken we met enkele Engelse chauffeurs die we in juli met hun prachtige showtrucks op het Truckstar Festival verwelkomen.

Prachtig
Voor truckliefhebbers is Peterborough prachtig. Het is kleiner dan ons eigen Truckstar Festival en op een gezellige manier iets rommeliger. Maar vooral de schitterende Engelse trucks met hun opvallende kleurenschema’s, mooie belettering en kleine lijntjes, franjes en andere details zijn zeer de moeite waard.

Klik hier voor het foto-album dat we maakten van de vele dikke trucks.

Extra foto's Truckstar 01/2016
Poetsen, poetsen, poetsen.

Lekker sfeertje op Peterborough
De NL-sectie.

Lekker sfeertje op Peterborough
De nieuwe DAF CF trekt veel bekijks (met de nieuwe MX-11-motor).

Lekker sfeertje op Peterborough
Deze Scania was eerder te gast in Assen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie