10 Scania's voor De Rijke
| 10:57 | Korneel Luth

10 Scania’s voor De Rijke

De Rijke heeft voor haar vestigingen in België en Nederland tien Scania’s in gebruik genomen.

Het gaat om acht lichtgewicht G410 Highline-trekkers en twee G410 Highline low deck-trekkers. 

Het lage eigengewicht van de G410 SCR-only en de modulaire opbouw gaven de doorslag bij de aanschaf. Verder speelde mee dat De Rijke de voertuigen centraal kon bestellen en in het desgewenste land door de plaatselijke dealer op kenteken kon laten afleveren. 

De Rijke koos bewust voor de aanschaf van de acht G410’s vanwege het lichtgewicht chassis met vier-balgs luchtvering op de achteras omdat deze voertuigen in het bulktransport worden ingezet.

10 Scania's voor De Rijke
De Rijke heeft vestigingen in zeven landen, waaronder ook België.

Voor de vestiging Antwerpen

“We hebben ze laten uitrusten met een bulkcompressor van Gardner Denver”, vertelt Barend van der Heijden, manager bij De Rijke Group. “Deze auto’s zijn voor onze vestiging in Antwerpen en gaan op Belgisch kenteken rijden in de grondstoffen voor de kunststofindustrie. Daarbij telt elke kilo en Scania heeft daarvoor af-fabriek de lichtste oplossing.”

“Omdat de trucks met gemiddeld 95.000 kilometer per jaar niet extreem veel rijden, vinden wij dat de G Higline-cabine het beste van twee werelden biedt. Hij is laag genoeg om voor voldoende instapgemak te zorgen en heeft zeker voldoende leefruimte. Onze chauffeurs rijden weliswaar alleen Benelux, maar moeten vaak in Antwerpen laden en bijvoorbeeld in Groningen lossen. Dan staan ze dus geregeld een nacht over.”

“Wat wij verder als zeer positief ervaren is dat het Scania weegsysteem per as zo prachtig nauwkeurig is. Dat geeft veel zekerheid tegen overbelading”, aldus van der Heijden.

Ook voor de twee low deck-voertuigen was Scania een bewuste keuze. “Het merk biedt af-fabriek het laagst mogelijke chassis. In combinatie met een speciale schotel en 60-series banden hebben wij nu een voertuig waarmee we voor een specifieke klant vaten kunnen rijden vanuit de Rotterdamse haven. Maar omdat de schotel in twee hoogtes te verstellen is, kunnen we er ook een normale trailer achter koppelen”, zegt Van der Heijden. 

De Rijke Group

De Rijke Group is als logistieke dienstverlener een multinational met meer dan 1.300 medewerkers en 26 vestigingen in 7 Europese landen en is tevens werkzaam in het Midden-Oosten. De Rijke Group is altijd een zelfstandig familiebedrijf gebleven. Het bedrijf focust op supply chain solutions, transport, warehousing en value added logistics en global freight forwarding (deep sea & air).  

Openingsfoto: De Rijke kiest opnieuw voor Scania. Manager Barend van der Heijden (links) van De Rijke: “Naast het lage verbruik van de Scania G410 gaf vooral ook het lage eigengewicht en de modulaire opbouw de doorslag bij de aanschaf.” Hij ontvangt de sleutels uit handen van Scania Accountmanager Johan Nagtegaal.

 

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie