10.000 euro gouden tip snelwegschutter
| 15:47 | Truckstar Redactie

10.000 euro gouden tip snelwegschutter

De hoofdofficier van Justitie in Rotterdam looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak van de snelwegschutter.

In de periode tussen 7 en 15 augustus zijn op verschillende snelwegen rond Rotterdam tientallen voertuigen beschoten. De schutter maakt vermoedelijk gebruik van een krachtige luchtbuks. Hij of zij zou in eerste instantie vanuit een rijdende auto hebben geschoten, op de A13. Het vermoeden is dat op andere wegen ook vanuit de berm is geschoten.

De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op omdat de beschietingen tot zeer gevaarlijke situaties kunnen leiden en ernstige ongelukken. De schade is gelukkig nog beperkt gebleven tot kapotte ruiten lakschade.

27 voertuigen
Onder de getroffen voertuigen bevinden zich ook lijnbussen. De politie onderzoekt de beschikbare camerabeelden uit deze bussen. Het onderzoek omvat momenteel 27 voertuigen. Er zijn inmiddels zestig tips binnengekomen, maar de gouden tip – die leidt naar de dader en zijn aanhouding – zit hier nog niet tussen.

Chauffeurs
Het kan goed zijn dat vrachtwagenchauffeurs op de snelwegen A4, A12, A13, A15, A16 en A20 in de buurt van Rotterdam iets gezien hebben. Vanuit de truckcabine hebben chauffeurs een beter overzicht over de weg dan automobilisten.

Heb jij als chauffeur iets gezien, of ben je getuige geweest van één van de beschietingen? Dan wil de politie graag met jou in contact komen.

Bel de politie
Bel het landelijk nummer van de politie op: 0900 8844 (lokaal tarief). Of bel de opsporings tiplijn op 0800 6070 (gratis).

Je kan ook anoniem bellen op 0800 7000 (gratis). En je kan uiteraard ook bij je plaatselijke politiebureau langsgaan.

Foto: Een auto staat met een kapot geschoten achterruit langs de A16. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie