Zweedse primeur in NL
| 17:32 | Truckstar Redactie

Zweedse primeur in NL

Bij Ematra is de afgelopen tijd een zeer bijzondere Zweedse Scania opgebouwd. Truckstar.nl heeft de primeur!

Het gaat om een bijna volledig ‘custom-built’ Scania T580 van de Zweed Håkan Runnheden, eigenaar van Runeborgs Åkeri. De truck is nu onderweg naar Zweden, en is daarmee precies op tijd af; de Scania staat namelijk op Elmia komende week.

Inspiratie uit Louisville
Runnheden deed inspiratie op voor de truck in Amerika, op de Mid-America Trucking Show in Louisville, Kentucky, en dat is duidelijk te zien. Zo heeft de truck ronde tanks gekregen naar Amerikaans voorbeeld, staande uitlaatpijpen en ook de spatkappen over de achterassen zie je alleen op Amerikaanse showtrucks.

In Truckstar kon je onlang lezen hoe Per Brodde zijn uiterst strakke Scania in Nederland had laten opbouwen. Maar er zijn dus meer truck-gekke Zweden die hun weg naar Nederland weten te vinden.

En wie tijdens het Truckstar Festival tussen de showtrucks rondgelopen heeft, heeft vlak naast de Scania van Per Brodde, de Stena Stål Torpedo van Runeborgs niet kunnen missen. De ‘Highway Star’ die nu is opgebouwd is het vervolg op die torpedo. De auto gaat een extra lange, vier-assige staaltrailer trekken en rijden met totaalgewichten tot zestig ton.

Binnenkort lees je in Truckstar meer!

Foto’s: Marco Wassink

Zweedse primeur in NL

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie