Zondag Mackdag!
| 12:02 | Truckstar Redactie

Zondag Mackdag!

Amsterdam Zuid-Oost maakt zich op voor zwaartransport-trucks, kranen en Amerikanen.

Organisator Willem Kuiper heeft er hoorbaar zin in wanneer we hem deze ochtend aan de lijn hebben. Samen met enkele andere betrokkenen is hij deze ochtend begonnen met het inrichten van het Borchland-terrein in Amsterdam Zuid-Oost waar zondag zo’n 300 trucks hun opwachting zullen maken. Willem: “Alles duidt erop dat het een bijzonder mooie dag zal worden.”

Het is al de 33e keer dat het ‘zwaarste evenement van Nederland’ gehouden wordt. Toch is de 2012-editie een spannende voor Willem. De Mack en Speciaal Transportdag wijkt namelijk voor de eerste maal uit naar Amsterdam.Het vertrouwde Veemarktterrein in Utrecht in Utrecht wordt op dit moment bouwrijp gemaakt voor woningbouw en is zodoende niet meer beschikbaar. 
Willem Kuiper: “Het was niet makkelijk om een nieuwe geschikte locatie te vinden. Je hebt te maken met zware voertuigen dus het terrein moet sowieso verhard en goed toegankelijk zijn. Verder willen we het evenement gratis houden, dus ook het kostenplaatje beperkt je in je keuze.”

Uiteindelijk is gekozen voor het Amstelborgh Borchland-terrein aan de Holterbergweg/Borchlandweg in Amsterdam Zuid-Oost. “Een prima locatie met dito faciliteiten.”

Spektakel
Hoewel eigenlijk alle trucks op de Mackdag spectaculair zijn, licht Willem op de valreep nog een paar bijzondere tipjes van de sluier op. Willem: “Mammoet laat naast het nodige zwaartransport-materieel een erg bijzondere Mack zien die dienst heeft gedaan in het Midden-Oosten. Een uiterst imposante machine, die binnenkort weer verscheept wordt naar Canada om daar zijn werk voort te zetten.” Hij gaat door: “Verder zijn het niet alleen maar passief opgestelde trucks die we tentoonstellen. Gaffert transport uit Veghel demonstreert bijvoorbeeld met een historische houttruck hoe vroeger heipalen opgeladen werden.” 

Primeurs
Niet alles is Amerikaans, oud of zwaar. Volvo laat bijvoorbeeld de net geïntroduceerde nieuwe Volvo FH en FH16 zien. Verdere primeurs komen van sponsor Nooteboom: zij laten enkele nieuwe zwaartransport-trailers zien die rechtstreeks van de IAA in Hannover komen. 

Muziek
Uiteraard hoort bij een evenement als de Mackdag de nodige muziek. Deelnemende artiesten zijn onder andere Henk Wijngaard, Dick van Altena en zangeres Savannah. 

Genoeg te zien en te beleven dus zondag. Kom je ook? De toegang is gratis!

Tip: ga je zondag met de auto, stel dan je navigatiesysteem in op ‘Borchlandweg, Duivendrecht’. 

Sponsors

De Truckstar Mack & Speciaal Transpordag wordt mede mogelijk gemaakt door: 

Kraan- en Transportbedrijf Van Der Tol 

Mammoet 

Nooteboom

1 Reactie
  1. Vandaag ben ik op de Mackdag geweest in Amsterdam.
    We hebben ons de hele dag prima vermaakt en het weer werkte mee.
    Amsterdam evenaard zeker Utrecht, alle trucks stonden mooi ruim opgesteld.
    Alle Macks en Peter Bild’s stonden allemaal mooi bij elkaar.
    Klasse van de organisatie, bedrijven en sponsors, die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben vandaag.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie