Z6 Crashtender
| 08:14 | Arjan Olsthoorn

Ziegler levert Z6 Crashtender aan Luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Bijna een jaar na ontvangst van de opdracht heeft Ziegler Brandweertechniek onlangs een nieuwe Z6 Crashtender afgeleverd aan de internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem in België.

De Crashtender is gebouwd op een Titan 6×6 chassis met meesturende achteras. Het voertuig wordt aangedreven door een 770 pk sterke Scania V8 motor. De innovatieve en continu variabele transmissie van Kessler completeert het nieuwe aandrijfconcept en brengt deze hoge prestaties ook daadwerkelijk op de weg. Dit vertaalt zich in een ongeëvenaarde acceleratie en topsnelheid binnen de markt.

Uitvoering

De manschappen hebben met deze crashtender 13.000 l bluswater, 1.500 l schuim en 250 kg bluspoeder een enorme bluskracht tot hun beschikking. De Ziegler FPN 10-8.000 voorziet de monitor (de nieuw ontwikkelde ZT-6000 dakmonitor),de bumpermonitor, de aanvalshaspels en het zelfbeschermingssysteem van bluskracht. De Z-Cab Air is gecertificeerd volgens ECE R 29-3 en garandeert daarmee de hoogste bescherming van de inzittenden. Het voertuig wordt bestuurd en bediend via het nieuwe intuïtieve bedieningsconcept Z-Control.

Servicecontract

Verder is bij de opdracht een all-in servicecontract van 10 jaar inbegrepen. Ziegler Brandweertechniek zal het onderhoud uitvoeren. De luchthaven heeft aangegeven in september van dit jaar nog een order te plaatsen voor een de levering van een tweede nieuwe Z6 crashtender.

Kortrijk-Wevelgem International Airport

De internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem met een start- en landingsbaan van 2 kilometer is gevestigd in West- Vlaanderen en heeft een zeer goede reputatie opgebouwd als luchthaven. In 2020 is er een gloednieuwe taxibaan en een platform voor vliegtuigen opgeleverd. De centrale ligging in Europa ondersteunt en versterkt de internationale uitstraling van de regio. Naast zakelijke vliegreizen maken charters ook gebruik van de luchthaven. Tevens vinden er onderhoudswerkzaamheden aan helikopters en vliegtuigen plaats.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie