Nabuurs
| 08:30 | Arjan Olsthoorn

Drie DAF’s LF voor Nabuurs

Onlangs heeft distributeur en logistiek dienstverlener Nabuurs drie nieuwe LF’s ingezet ter vervanging van een trio dat zich de afgelopen tien jaar verdienstelijk heeft bewezen.

Nabuurs heeft uitermate goede ervaringen met  DAF LF bakwagens voor binnenstedelijke distributie. De lage instap, de wendbaarheid en het goede zicht vanuit de cabine op de omgeving maken deze compacte truck een kampioen als het gaat om comfortabel en veilig vervoer in druk verkeer en in beperkte ruimte.

LF 180

“De drie nieuwe DAF LF’s rijden in de regio’s Amsterdam en Berkel en Rodenrijs”, vertelt Dolf Hubertus, Fleetmanager bij Nabuurs. “Alle drie een LF 180 16-tonner met een korte wielbasis, die vooral bieren vanuit de regionale distributiecentra van AB-InBev naar de horeca brengen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Rijswijk en Leiden. Naast de inzet van deze 3 nieuwe DAF’s zullen we binnenkort ook nog een nieuwe DAF LF Electric voor AB-InBev gaan inzetten. Met name voor de kortere ritten en binnenstedelijke distributie zal Nabuurs meer en meer overgaan naar elektrisch aangedreven vrachtwagens. De komende jaren zal dus het aandeel elektrische vrachtwagens blijven groeien.”

‘Lage instap is prettig’

Nabuurs heeft al DAF LF’s rijden en met tevredenheid. De cijfermatige prestaties, dus de kilometerkostprijs, is marktconform. De voordelen in het dagelijks gebruik voor de chauffeurs zijn echter buitengewoon. Hubertus: “De lage instap is erg prettig als je vaak moet in- en uitstappen. Minstens zo belangrijk is het goede zicht dat de LF biedt op de omgeving. Dat is echt een voordeel voor de veiligheid. En de zeer korte draaicirkel is fijn bij het manoeuvreren. Het zijn juist deze eigenschappen die ook de LF Electric een uitblinker maken als voertuig waarmee wij de transitie naar elektrisch transport willen maken.”

Dodehoekwaarschuwing

De nieuwe DAF LF bakwagens zijn afgeleverd met de laag geplaatste, extra zijruit in de bijrijdersportieren zodat de chauffeur fietsers en voetgangers rechts naast de cabine kan zien. Ook zijn de voertuigen voorzien van Lisa2alert dodehoekwaarschuwing.

“Dus omstanders horen een pieper als de LF rechtsaf slaat. Ook bij het achteruit rijden horen ze de trucks piepen en daarnaast heeft de chauffeur de beschikking over een achteruitrijcamera. Veiligheid staat bij Nabuurs altijd al voorop, vandaar dat we investeren in opties die de veiligheid bevorderen.”

Over Nabuurs

Nabuurs heeft meer dan 20 vestigingen door heel Nederland, met ruim 1.000 medewerkers in dienst. Al sinds 1928 is het bedrijf actief als logistiek dienstverlener en vandaag de dag gespecialiseerd in belevering van food- en horecabedrijven, met name als ketenregisseur voor de volledige supply chain. “Nabuurs spant zich in voor het vinden van de beste weg voor het vervoer van de producten van fabrikant tot verkooppunt op het gebied van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. We ontwikkelen en implementeren integrale logistieke oplossingen voor Fast Moving Consumer Goods bedrijven: B2B én B2C bedrijven met als specialisatie Food, Personal Care, Retail en Horeca.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie