Zes FM11's voor R. Nagel
| 18:42 | Truckstar Redactie

Zes FM11’s voor R. Nagel

Transportbedrijf R. Nagel heeft zes Volvo FM11’s besteld, uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen.

De auto’s krijgen onder andere Adaptive Cruise Control, Electronic Stability Program (ESP) en Electronically Controlled Brake System (ECBS). Ze worden in de loop van 2012 geleverd. De FM’s gaan rijden in de nationale luchtvracht-distributie, en in het regionaal en nationaal transport van levensmiddelen.

410 pk
Met de elf liter-motor met 410 pk, I-Shift en Globetrotter-cabine zijn het bijzonder handzame en comfortabele trucks, met een prettige lage instap. Ze kunnen ook prima op langere ritten ingezet worden, en die flexibiliteit was belangrijk voor R. Nagel.

Bovendien zijn het schone trucks. “Wij vinden het belangrijk dat je investeert in de laatste stand van de techniek, op dit moment is dat EEV”, aldus directeur Erik Nagel, die ook bewust in de veiligheids-voorzieningen investeert, inclusief een chauffeurstraining voor zuinig rijden.

“Veiligheid is zeker met het huidige verkeer belangrijk. Alle voorzieningen zorgden er ook voor dat we gekozen hebben een Volvo-praktijkopleiding voor de chauffeurs in te zetten. In totaal zullen twaalf chauffeurs de training Zuinig Rijden volgen”, besluit Nagel.    

Foto: Drie FM’s van een eerdere levering, die reeds in de vloot zijn opgenomen.  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie