Zeeman
| 14:33 | Arjan Olsthoorn

Zeeman breidt aandeel DAF in wagenpark verder uit

Zeeman breidt haar DAF-wagenpark nog verder uit. Onlangs nam het bedrijf een DAF XD 370 FT in gebruik, de 30ste DAF in de vloot van Zeeman. DAF en Zeeman hebben elkaar gevonden met grote overeenkomsten in ondernemen waarbij ‘keep it simple’ de boventoon voert. De recent door BLOM-DSW afgeleverde DAF XD trekker wordt ingezet voor middellange afstanden, voornamelijk in de Benelux.

Het bedrijf werd in 1967 opgericht door Jan Zeeman en is uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in het Nederlandse en buitenlandse straatbeeld. Het bedrijf – dat volmondig Zeeman Textielsupers B.V. heet – is gespecialiseerd in kleding en textiel. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grootste in zijn soort van Europa met rond de 1.350 vestigingen in acht landen. Het bedrijf is niet alleen in Nederland actief, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje en Portugal.

Eenvoudig

Het bevoorraden van al deze Zeeman-winkels vraagt om een betrouwbaar logistiek netwerk. DAF speelt daarin een steeds grotere rol. Sinds 2019 wordt de samenwerking tussen Zeeman en DAF verder geïntensiveerd. De levering van de 30ste DAF aan Zeeman benadrukt dat. “Wij houden het graag eenvoudig. Onze slogan is niet voor niets ‘zo eenvoudig kan het zijn’. Dit principe geldt ook voor DAF. Daarin hebben wij elkaar dus gevonden”, zegt Lucinda Vermond, fleetmanager bij Zeeman textielSupers.

Tweemerken-beleid

“DAF is een grotendeels Nederlands bedrijf en Zeeman is compleet Nederlands, dat sluit mooi bij elkaar aan”, vult Vermond aan. “Wij voeren een tweemerken-beleid. Het is aan de chauffeur om een keuze te maken. DAF heeft een voorsprong. Alles wat je nodig hebt op een vrachtauto, zit er op. We zijn bijzonder tevreden over de samenwerking met DAF, niet alleen over de service onderweg en toegankelijkheid van de werkplaats, maar ook vanwege het lage brandstofverbruik. Daarom kijken we uit naar verdere samenwerking in de toekomst. We hebben al getest met de DAF XG en dit model blijkt uitstekend geschikt voor onze distributiewerkzaamheden.”

Brainstormsessies

“Comfort, rijgedrag en prijstelling, die drie aspecten zijn van groot belang geweest in de keuze van Zeeman”, benadrukt Anton van der Niet, accountmanager bedrijfswagens bij BLOM-DSW. “Ook de TCO, gunstige onderhoudsintervallen en de cabineruimte van DAF-modellen waren doorslaggevend. Zij kijken naar het complete plaatje. Wat kan slimmer? Wat kan beter? Uit diverse brainstormsessies zijn mooie oplossingen voortgekomen.”

De textielketen is op grote schaal in het buitenland actief en moet vaak leveren in grote steden met drukke en vrij krappe stadscentra. “Goed zicht rondom is dan essentieel. De New Generation DAF XD heeft bijzonder gunstige zichthoeken en een slim Brigade 360-graden camerasysteem waardoor de kans op schades sterk afneemt. Ook deze 30ste DAF is uitgerust met een ATX3-boordcomputer van AddSecure.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie