Oliehandel Kreuze
| 16:43 | Arjan Olsthoorn

Oliehandel Kreuze kiest wederom voor Iveco

Oliehandel Kreuze uit Steenwijk heeft een nieuwe Iveco S-Way AD260S34Y/PS tankwagen in gebruik genomen. Deze type benaming staat voor een 6×2 motorwagen met gestuurde sleepas. De Iveco S-Way met dagcabine is voorzien van een nieuwe Willig tankopbouw.

Oliehandel Kreuze heeft in Steenwijk twee tankstations en een autowasstraat, terwijl er in Havelte gewerkt wordt aan een nieuwe vestiging. Daarnaast voorziet het bedrijf bedrijven in de transport-, agrarische en grondverzet sector van brandstoffen. Oliehandel Kreuze levert diesel, Traxxdiesel, HVO, GTL, Optispray, AdBlue, smeermiddelen en petroleum. Voor het transport van deze brandstoffen heeft het bedrijf de beschikking over drie tankopleggers en de nieuwe Iveco S-Way tankwagen.

Wendbaar

De nieuwe Iveco is voorzien van de Cursor 9 liter dieselmotor, in combinatie met de automatische Hi-Tronix 12 versnellingsbak. De truck beschikt over een negen tons vooras, wat nodig is voor een juiste verdeling van de aslasten. De S-Way wordt gebruikt voor de bevoorrading van klanten van Oliehandel Kreuze met diesel, HVO en AdBleu. Dankzij de gestuurde naloopas is de nieuwe Iveco uiterst wendbaar, hetgeen goed van pas komt op de loslocaties.

De tankopbouw van het Duitse Willig heeft 19 kubieke meter inhoud, plus 2 kuub voor AdBlue. “Met deze auto kunnen we zowel diesel als AdBlue leveren in één rit, wel zo efficiënt,” aldus Kreuze. Voor het lossen zijn er aan de achterzijde aan weerszijden haspels aangebracht in de tankopbouw. Verder heeft de truck ruimte aan boord voor 60 liter vaten en dozen smeerpatronen.

100% Iveco vloot

Naast de nieuwe Iveco S-Way tankwagen heeft Kreuze ook een Daily bakwagen in de vloot. Daarnaast staan er nog twee Iveco S-Way trekkers in bestelling. Een 4×2 en een 6×2, beiden met de Cursor 11 krachtbron met 420 pk. Zodra deze beide trucks zijn afgeleverd, bestaat het wagenpark voor 100% uit Iveco trucks. De samenwerking met Iveco dealer Vika Bedrijfswagens is al ruim twintig jaar oud. “Wij zijn niet alleen klant bij Vika, maar zij zijn dat ook bij ons. Wij leveren namelijk verschillende smeermiddelen aan de werkplaats in Hattemerbroek.” Dat de relatie tussen de beide bedrijven uitstekend is, behoeft dan ook geen verdere uitleg.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie