wijlhuizen
| 13:02 | Arjan Olsthoorn

Wijlhuizen neemt Truck en Trailer Groep Beverwijk over

De in Arnhem gevestigde groothandel Wijlhuizen breidt met de overname van Truck en Trailer Groep Beverwijk haar positie in de Benelux verder uit. Na enkele jaren van stevige autonome groei wil de onderneming extra versnellen met deze overname in Noordwest Nederland.

De groothandel voegt middels de overname enkele miljoenen extra omzet toe aan haar portfolio. In 2020 wist de Arnhemse groothandel ondanks de corona-perikelen een omzet te realiseren van ruim 50 miljoen euro (Wijlhuizen Group 80 miljoen euro).

Positie in Noord Holland verder verstevigd

“Truck en Trailer Groep Beverwijk is een gevestigde naam in de regio,” zegt Jim Bronkhorst, CEO van Wijlhuizen Group. “Vorig jaar zijn wij met TTGB in contact gekomen en al snel zagen wij beiden voordelen in het toevoegen van het bedrijf aan Wijlhuizen.” Voor de klanten van TTGB betekent de overname een verdere toename van het serviceniveau en een uitgebreider assortiment, terwijl de groothandel haar positie in Noord-Holland verder verstevigt.

“Ik ben er van overtuigd dat onze klanten in goede handen zijn bij de mensen van Wijlhuizen,” zegt Peter Gomes. De ondernemer en eigenaar van Truck en Trailer Groep Beverwijk was specifiek op zoek naar een partij die zijn klanten goed zou kunnen faciliteren. “Met name op het gebied van logistieke service, technische kennis en digitalisering is de groothandel dé speler op de Nederlandse markt. Onze klanten hebben nu direct toegang tot deze dienstverlening.”

Samen verder

De activiteiten van Truck en Trailer Groep Beverwijk zullen per 1 augustus worden voortgezet vanuit de locatie Zaandam. De medewerkers van beiden bedrijven zijn vanaf dat moment bereikbaar via de bekende contactgegevens van Wijlhuizen Zaandam.

Over Wijlhuizen

Het bedrijf is onderdeel van het in Arnhem gevestigde Wijlhuizen Group. De organisatie bestaat uit vier bedrijven: Wijlhuizen, Beneparts, G-Truck Nederland en Parts Factory. De firma is al sinds 1952 actief op het gebied handel in truck- en traileronderdelen. Met name de laatste twintig jaar kent het bedrijf een flinke (internationale) expansie.

Wijlhuizen Group rekent met name garagebedrijven, groothandels en fleetowners tot haar klantenkring. In 2018 is met de toevoeging van de Belgische dochter Beneparts de stevige groeiambitie kracht bijgezet. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem en het bedrijf verkoopt onder andere producten van merken als Hella, Wabco, Jost en BPW.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie