Wezenberg
| 11:43 | Arjan Olsthoorn

Wezenberg rijdt met een nieuwe E-koeler

B. Wezenberg transport uit IJsselmuiden rijdt in samenwerking met TIP Group en Albert Heijn een nieuwe vol-elektrische koeloplegger. De oplegger zal door Wezenberg ingezet worden in de winkeldistributie voor Albert Heijn.

Met deze nieuwe koeloplegger zal ervaring worden opgedaan met het emissievrij koelen van de producten die zich in de oplegger bevinden. Dit met het oog op de duurzame ontwikkelingen welke plaatsvinden in de transportsector. De oplegger heeft een energie-as die stroom genereerd welke wordt opgeslagen in een accupakket onder de oplegger. Vanuit dat accupakket wordt daarna volledig elektrisch de koelmotor aangedreven.

Met een volle batterij kan de koeloplegger 8 a 10 uren gekoeld worden, afhankelijk van de weersomstandigheden en de ingestelde temperatuur. Opladen aan het lichtnet wordt geminimaliseerd, doordat via de energie-as stroom wordt opgewerkt tijdens het remmen en (uit) rollen van de oplegger. Daarnaast onderscheidt de oplegger zich omdat deze erg stil is, wat de oplegger zeer geschikt maakt voor de binnensteden.

e-trailer

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie