Wensdag
| 10:24 | Arjan Olsthoorn

Wensdag: Tranen die de waarheid van het leven weergeven

Afgelopen weekend verzorgde Stichting Noah4All een fantastische Wensdag voor vrachtwagenchauffeur Ad van der Velden. Hieronder vind je een verslag van team Noah4All.

Onze wens brengt ons naar Reuver, een gezellig dorpje aan de Maas in de provincie Limburg. De wens is ingestuurd door Audrey en bestemd voor vader Ad die volgens haar chauffeur in hart en nieren is geweest en het vak enorm mist.

De toekomst is  niet rooskleurig voor Ad, een ziekte heeft zijn leven beperkt tot een aantal maanden en zijn gezin lijdt daar erg onder. Maar hoe kan je het geluk weer teruggeven aan een familie getroffen door dit slechte nieuws? Zij willen zo graag voor eventjes Ad zijn oude setting doen herleven.

Chauffeursgevoel

Door middel van een Wensdag probeert Noah4All Ad weer even het chauffeursgevoel van weleer te geven. Zo stond ons team in alle vroegte bij hem voor de deur en nodigde hem uit voor een Noah4All Wensdag. Maar Ad bedankte daar vriendelijk voor. Hij ging lunchen met zijn kleinkinderen, maar ja laten die nou net in het complot zitten… Een blik naar zijn vrouw en hij wist genoeg, de emoties werden hem even teveel en hij verontschuldigde zich voor zijn tranen. Die krijg je erbij, was ons antwoord en zo was daar die lach weer terug op zijn gezicht.

Transportfamilie

Het gezin ademt transport, Ad zijn kinderen, schoonzoon en kleinkinderen zijn allen chauffeur inclusief zijn dochter. We spreken dus van een echte transportfamilie. Zij weten dat hun vader de geur van diesel, het stuur in de handen en de vrijheid zo mist.

Ad neemt plaats in de cabine van zoon Lee en moeders reed mee met de Noah4All Wenstruck. De eerste kilometers rolde onder hem door en de koers werd ingezet naar zijn voormalig werkgever Gebr. Brauer, overgenomen door Thijssen-Emans. Daar aangekomen stonden zijn kinderen en kleinkinderen hem op te wachten.

Tranen

Jouw opa of je vader nog uit een cabine zien klimmen in een stadium waar het eigenlijk niet meer kan geeft elke aanwezige een golf van emoties, zeker als bonus opa Geert er ook is. Bonus opa Geert is ook ernstig ziek en is gebonden aan een rolstoel en hoe mooi is om beide opa’s mee te nemen in een wens.

Ad is nog van de oude stempel en let op alles, terwijl de golf van emoties nog niet uitgerold was, is zijn eerste opmerking die hij maakt bij het uitstappen: “Waarom zijn ze de trucks niet aan het wassen?”, doelend op een wasstraat die leeg stond. De tranen maakte plaats voor een lachsalvo en de oude setting is hersteld bij Ad, opdracht geslaagd.

Route du Liège

Ad zijn geliefde route ging bij Eijsden de grens over, rijdend langs de Maas gaf hem de liefde voor het vak. De route moesten wij enigszins beperken maar even langs Limpens, waar zijn dochter Audrey rijdt, moet kunnen en zo doken wij de tunnel in bij Maastricht om daarna weer te draaien, even ruiken aan zijn oude route is ook goed.

Bonus opa Geert werd ook even in het zonnetje gezet, in zijn rolstoel zat hij samen met Audrey in de Noah4All Wenstruck en mocht zwaaiend als een koning het konvooi inspecteren en inhalen. Beide en zeker geliefde opa’s rijden het stukje nog samen op en zullen elkaar los moeten laten bij de volgende afrit van het leven wat de familie keihard raakt. Tot die tijd zullen zij regelmatig terugdenken aan deze Noah4All dag, die zorgde voor tranen en mooie herinneringen die zij allemaal samen hebben beleeft, en dat geeft hun kracht voor de toekomst.

Beste Ad, als het leven weer tegen zit, denk dan aan deze wens en misschien geeft dat jullie kracht voor de toekomst, zo haal je er nog wat extra kilometers uit. Wij wensen jullie enorm veel kracht toe, voor nu en in de toekomst.

Wij hebben met trots deze wens uitgedragen en zijn dankbaar voor iedereen die aan deze wens hebben meegeholpen daarom danken wij iedereen die aan deze Noah4All wens heeft meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk.

Heeft u ook een wens voor iemand uit de transportsector? Kijk dan op Noah4All.nl en vul het inschrijfformulier in. Verras die persoon met een dag in de Wenstruck tussen collega’s, familie en vrienden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie