Wagenborg Spierings
| 12:25 | Rik Werner

Wagenborg breidt arsenaal uit met viertal Spierings torenkranen

Wagenborg heeft bij Spierings vier nieuwe SK597-AT4 torenkranen besteld. Ze zijn volgens Wagenborg van alle gemakken voorzien, maar de oplevering laat nog even op zich wachten.

Het kwartet Spierings kranen is straks voorzien van een DAF MX11 Euro 6 motor met een ZF-as Tronic versnellingsbak en hydropneumatisch veersysteem. Een ‘multi-inzetbare’ machine die volgens Wagenborg geschikt is voor het rijden van langere afstanden.

Maximale lijst

De maximale vlucht van de nieuwe SK597-AT4 torenkranen van Wagenborg bedraagt 48 meter waarbij de maximale puntlast 1.700 kilo bedraagt. De hijshoogte bedraagt 58,1 meter met een giek in 45° opgetopte positie. De SK597-AT4 kan als het moet een last van 7000 kilo hijsen op 14,1 meter.

Giekdelen

De opbouwtijd is acht minuten, nadat de kraan is afgestempeld. De kranen worden uitgerust met stalen schotten van 200 x 90 cm en zijn voorzien van een hulpkraan om deze schotten te plaatsen. Eén machinist kan de kraan volgens Wagenborg opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd, stelt de firma. Tenslotte zijn de vier kranen straks voorzien van comfort verhogende accessoires zoals trucknavigatie, airconditioning, achteruitrijcamera en katcamera.

De eerste twee kranen worden in oktober 2018 afgeleverd, de andere twee volgen in januari 2019.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie