Verhagen Transport
| 14:21 | Arjan Olsthoorn

Verhagen Transport gaat als De Haas Road Cargo verder

Verhagen Transport heeft een nieuwe eigenaar. Carlo de Haas heeft Verhagen Transport overgenomen, de onderneming gaat vanaf nu verder onder de naam De Haas Road Cargo.

Carlo de Haas werkt sinds begin jaren 90 in de luchtvrachtsector en is onder meer oprichter en eigenaar van FlyUs BV. Verhagen Transport is sinds 2011 vaste vervoerder van FlyUs waar het gaat om bloemen en groenten naar de luchthavens van Londen. In 2014 is het gehele pakket overgegaan naar Verhagen Transport.

In januari van dit jaar heeft Ron Verhagen te kennen gegeven zich te willen focussen op andere activiteiten dan wegtransport. Ron is Verhagen Transport gestart in 1999 en heeft het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Met een moderne vloot van ruim 50 eenheden waaronder LZV combinaties op LNG, double deck opleggers en combinaties wordt een grote variëteit aan tevreden klanten bediend.

‘100% eigenaar’

“In 2019 deed zich de mogelijkheid voor om te investeren in Verhagen Transport. Dat was voor mij een optie meer binding aan te gaan. Per 1 januari 2020 nam ik 50% van de aandelen over. In januari dit jaar gaf Ron aan te willen stoppen en zich te richten op andere zakelijke ambities. In maart hebben we een intentieverklaring van overname opgemaakt en sinds afgelopen vrijdag ik 100% eigenaar”, vertelt Carlo de Haas tegen website Bloemenplantennieuws.nl.

Door ontwikkelen

De Haas Road Cargo zal zich op de huidige koers door ontwikkelen. “We zijn een dienstverlening voor exporteurs en willen hen in alle facetten van het vervoer zoveel mogelijk ontzorgen. We zullen vooral investeren in software en verdere digitalisering. Klanten moeten makkelijk kunnen koppelen, zelf opdrachten kunnen inschieten en middels track & trace zo duidelijk mogelijk geïnformeerd worden over het verloop van zendingen. Daarnaast is het verder uitbouwen van het vervoer op Duitsland en Oostenrijk een doel op zich. Tot slot is ook het lokale vliegverkeer weer aardig op niveau, waardoor er qua luchtvracht ook weer veel kansen zijn.

Geert Ammerlaan is aangesteld als directeur. Bij De Haas Road Cargo werken 70 medewerkers, het wagenpark bestaat uit ruim 50 vrachtauto’s.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie