Verbreding A50 Ewijk-Valburg begonnen
| 14:27 | Truckstar Redactie

Verbreding A50 Ewijk-Valburg begonnen

Nadat de Raad van State onlangs de laatste bezwaren definitief verwierp, is Rijkswaterstaat op 18 juli begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg.

De weg wordt verbreed naar 2×4 rijstroken in beide richtingen. De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit zandtransport, het verleggen van kabels en leidingen en het kappen van bomen. Elders plant Rijkswaterstaat weer nieuwe bomen vanwege een wettelijke herplant-plicht.

Extra brug
De zandtransporten beginnen in augustus en in de uiterwaarden van de Waal wordt inmiddels al gewerkt aan de bouw van tijdelijke en definitieve pijlers van een extra brug. Ook in de Waal zelf worden voorbereidingen getroffen voor de brugpeilers die in de rivier komen te staan.

Ten westen van de bestaande Waalbrug komt namelijk een tweede brug. Deze zal ter plaatse in delen gebouwd worden en in 2013 klaar zijn. Vanaf dat moment zal tijdelijk al het verkeer over de nieuwe brug geleid worden zodat de bestaande brug gerenoveerd kan worden.

2014
In 2014 zullen alle werkzaamheden klaar zijn, inclusief aanpassingen aan de knooppunten Ewijk en Valburg. Dan heeft het verkeer op dit drukke, en belangrijke traject 2×4 rijstroken en een vluchtstrook.

Klik hier voor een video van Rijkswaterstaat om te zien hoe mooi de nieuwe situatie wordt.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie