75e MAN voor Vos Zaltbommel
| 14:30 | Truckstar Redactie

75e MAN voor Vos Zaltbommel

Gebr. Vos Wegtransportonderneming kreeg onlangs haar 75e MAN afgeleverd. Een mooi getimed moment, want het bedrijf nam tegelijk haar nieuwbouwpand in Zaltbommel in gebruik.

Vos werd groot in Nederhemert, maar die vestiging is nu verruild voor het nieuwe pand in Zaltbommel, waar de lange historie van het bedrijf voortgezet wordt. Maar hoe lang die historie precies is, weet niemand. “Wij weten namelijk niet precies wanneer opa met het bedrijf is begonnen”, zegt directeur Aart Vos, die twijfelt tussen 1916 en 1924.

Het aantal MAN’s dat besteld werd is echter wel goed bijgehouden. De eerste MAN kwam halverwege de jaren tachtig. In de 25 jaar die volgden is een goede relatie opgebouwd met het merk en de dealer. Momenteel bestaat zestig procent van het wagenpark uit MAN’s.

18.440
De laatste MAN is een 18.440 en nummer 75. Het is de eerste uit een order van acht nieuwe trekkers die acht oudere modellen vervangt.

Twee types
Gebr. Vos koopt momenteel twee verschillende typen MAN 4×2 trekkers. Aart Vos: “Voor het internationale werk is dat de MAN TGX 18.440 met automaat en XXL-cabine. De trekkers die wij nationaal inzetten zijn van het type TGX 18.360 en XL-slaapcabine.”

“Omdat de meeste van onze chauffeurs nu nog een eigen auto hebben, mogen zij er in overleg zelf nog wat zaken aan toevoegen. Denk aan extra lampen, luchthoorns, sier-wielringen, een eigen cabinetekst enzovoorts. Verder zijn de nieuwste auto’s herkenbaar aan de toevoeging ‘Zaltbommel’ achter de naam Vos op de deur.”

Vos had overigens ook een andere vestiging in Zaltbommel, maar met het nieuwe pand komt alles bij elkaar. “Als bedrijf vervoeren wij alleen maar droge lading in complete- en deelladingen”, vertelt Aart Vos “Dat kan dan wel van alles zijn. Ons werkgebied is daarbij in heel Europa met een focus op de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Hongarije. Alle handelingen die daarvoor nodig zijn worden centraal vanuit Zaltbommel geregeld.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie