Verbeek heeft de mooiste!
| 13:08 | Truckstar Redactie

Verbeek heeft de mooiste!

De jongens van Verbeek hebben ’t hem weer geflikt: Toons sublieme Scania R730 aardappel-combi is verkozen tot de Mooiste Truck van Nederland 2011!

De fantastische Scania T143 met koetsen- en paardentrailer van Maurits Haasnoot werd tweede en de barre Scania R560 van FH Trans werd derde. In 2009 werd ook een Scania van de firma Verbeek verkozen tot de Mooiste Truck van Nederland, hun R620 tandemas-trekker. 

Ook dit jaar was het voor de jury duidelijk: “De Scania R730 van Verbeek is een truck die met kop en schouders boven de anderen uitsteekt. Er is ontzettend veel tijd en geld ingestopt en dat heeft resultaat gehad. Er is niets aan de auto te vinden dat niet klopt. Dit is het toppunt van perfectie. Over alles is nagedacht om het nog mooier te maken. Tegelijkertijd is alles ook heel functioneel. Het interieur met veel echt leer waarin afbeeldingen van vier generaties Scania’s zijn verwerkt, is ook topklasse.”

Dat wil niet zeggen dat de nummers twee en drie in het niet vielen, want ook zij werden eerste in hun categorie.

Scania T143 Haasnoot
De jury: “De Scania T143 van Maurits Haasnoot is een inmiddels vrij zeldzame torpedo met een op maat gemaakte paardentrailer waarin ook een koets past en een woonruimte voor de bemanning. Er staan zelfs 1:1 neppaarden in (inclusief dekkleden) voor de show. Het interieur van de cabine is in een eigen stijl aangekleed en ziet er prachtig uit. En niet te vergeten: het geluid van de V8 diesel zonder EDC is ongeevenaard.”

Scania R620 FH Trans
De auto die waarschijnlijk heet meest blootgesteld word aan vuil, steenslag, sneeuw, pekel en andere ellende is de barre R560 van FH Trans.

Ook over deze auto was de jury zeer enthousiast: “Dit is een superstrakke tandemasser, een werkauto met reeds 340.000 km op de teller. Hij is honderd procent schoongemaakt, ook onder de trailer. Volgens chauffeur Frank Hoogenboom heeft het hem een aantal jaar van z’n leven gekost om de auto en oplegger zo mooi te krijgen.”

Uiteraard is dit ook voor Scania weer een mooie dag met drie dikke Scania’s in de finale van de Mooiste Truck van Nederland.

Klik hier voor een volledig overzicht van de uitslag van de Mooiste Truck-verkiezing 2011.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie