Oekraïense chauffeurs
| 10:28 | Arjan Olsthoorn

Veel hulp voor gestrande Oekraïense chauffeurs

Onzekerheid over de thuissituatie, gezondheid van familie en vrienden, behoud van baan en inkomen en ook nog eens gestrand in het buitenland met geblokkeerde betaalpassen. Oekraïense chauffeurs gaan een moeilijke tijd vol onzekerheden door.

“Het zijn schrijnende verhalen die we horen, mensen barsten in tranen uit.” Aschwin Cannoo van Chauffeursnieuws & Transporteffect is onder de indruk van wat hij hoort van de Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Hij begon een inzamelingsactie en deelt voedsel uit aan gestrande Oekraïense chauffeurs op verschilden parkeerplaatsen in Nederland.

“Sommigen van de chauffeurs zijn bang om terug te gaan, omdat ze dan in het oorlogsgebied onder de wapenen moeten. Anderen, die wel terug willen gaan, hebben geen geld om er te komen. Het is een akelige situatie”, zegt Cannoo.

Inzamelingsactie

“Wij moeten hen helpen en laten zien dat we hen niet laten vallen! Wij van stichting Chauffeursnieuws & Transporteffect willen de komende tijd het land in om deze chauffeurs te voorzien van eten en andere behoeften. Help ons mee, zodat we iedereen kunnen bedienen! Elke donatie, hoe klein ook, is welkom”, luidt het bericht op de donatiesite.

Inmiddels staat de teller 130.000 euro. “Ik had het wel gehoopt, maar je kunt niet voorspellen dat het zó aanslaat. Maar we wisten al dat chauffeurs een goed hart hebben. Die helpen elkaar altijd. Dat zag je twee jaar geleden al met de Brexit, en nu kunnen wij er staan voor anderen. We gaan maandag de koppen eens bij elkaar steken hoe we de chauffeurs lang kunnen helpen, en niet alleen voor de korte termijn,” zegt Cannoo tegen Omroep Gelderland.

Foto’s: Chauffeursnieuws & Transporteffect

3 Reacties
  1. Man man man, dit is wel heel erg schrijnend. Goed, dat ze niet in de kou blijven staan en geholpen worden. Ik begrijp eerlijk gezegd die geblokkeerde betaalpassen niet. Rusland zit onder sancties, Oekraïne niet

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie