| 21:57 | Bert Mateboer

TUĞRA: nog een nieuwe Turkse truck

In Hannover worden maar liefst twee splinternieuwe trucks van Turkse fabrikanten gepresenteerd. Behalve de F-Max van Ford Otosan (die meteen is uitgeroepen tot Truck-van-het-Jaar) is dat de Tugra van het Turkse merk BMC. De truck wordt direct in een groot aantal varianten leverbaar, voorlopig echter nog alleen in Turkije.

BMC is opgericht in 1964 en is een van de grootste producenten van bedrijfswagens en militaire voertuigen in Turkije. Tijdens de crisisjaren ging het slecht met BMC maar een forse kapitaalinjectie heeft het merk weer volledig tot leven gebracht. Veel geld is gestoken in de ontwikkeling van een geheel nieuwe truck, de Tugra, die nu in Hannover aan de wereld wordt gepresenteerd.
De Tugra is geheel nieuw ontworpen. De motor is afkomstig van Cummins, de versnellingsbak van ZF. De truck wordt in diverse configuraties geleverd met zowel een hoge als lage cabine. Het is de bedoeling de nieuwe truck in diverse Europese landen op de markt te brengen, maar eerst wil BMC de productie in een nieuwe fabriek in Izmir goed op orde hebben.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie