| 10:55 | Truckstar Redactie

Truckpoint Emmen eind maart volledig operationeel

Met de opening van een nieuw Routiers truckrestaurant is het nieuwe truckcentrum Truckpoint Emmen vanaf eind maart volledig in bedrijf. In april volgt een officiële opening.

Initiatiefnemer Jorgen Kruit van projectontwikkelaar Saxum vastgoed: ,,Al in een eerder stadium, op 20 februari openen Scania Emmen en Biesebos Truckwash hun deuren in het nieuwe pand. Eind maart openen tenslotte het restaurant en bijbehorende winkel, die geleid worden door restaurantconcern Routiers.”

Het nieuwe truckcentrum op Bedrijvenpark A37 biedt dan een uitgebreid totaalpakket aan verzorging voor zowel vrachtwagenchauffeurs als hun voertuigen. Kruit mikt vooral op het wegvervoer van en naar Scandinavië, Noord-Duitsland en de Baltische staten. 

Veilig parkeren
Op het 38.000 vierkante meter grote terrein bevindt zich naast bovengenoemde faciliteiten een moderne beveiligde parkeerplaats met plaats voor 80 trucks. Kruit: “Het terrein wordt uitgerust met een geavanceerd doch gebruiksvriendelijk toegangscontrolesysteem. Chauffeurs kunnen hier parkeren voor één euro per uur. Het eerste uur is dan gratis.” Kruit meldt verder dat er alles aan gedaan wordt om inbraak tegen te gaan. “Het hele terrein is voorzien van camera’s en we passen op, in en onder de hekwerken diverse inbraakwerende voorzieningen toe.”

Tevens biedt Truckpoint Emmen een groot onbemand BP-tankstation voor vrachtwagens. Dit tankstation is reeds sinds half oktober in bedrijf.

Plan was eerst om het truckcentrum al eind 2011 te openen. Kruit: “Doordat het terrein nog 5000 vierkante meter groter is geworden dan eerst gepland heeft de bouw wat vertraging opgelopen. De toegenomen oppervlakte zorgt voor extra verkeersruimte op het terrein.”

Truckstar houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Truckpoint Emmen. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie