Politie schiet overvallers neer
| 12:15 | Truckstar Redactie

Tot 18 maanden cel truck-overvallers

De rechtbank in Rotterdam heeft drie Belgen veroordeeld tot achttien maanden cel voor hun pogingen twee chauffeurs te overvallen in Moerdijk.

De uiteindelijke straf valt fors lager uit dan de negen jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist tegen de drie Belgen. Het OM beraadt zich daarom op een hoger beroep om een hogere straf voor de mannen af te dwingen.

De rechtbank in Rotterdam achtte het echter niet bewezen dat de mannen naast hun overval ook van plan waren de trucks te stelen, en weigerde ze tevens daar voor te veroordelen, aldus Omroep Zeeland.

Zwaarbewapend
De drie mannen zijn 21, 25 en 32 jaar oud en probeerden op 24 januari 2012 in Moerdijk ’s nachts een aantal chauffeurs te overvallen. De mannen waren zwaarbewapend, maar het kordate optreden van enkele chauffeurs gooide roet in het eten.

Eén van de chauffeurs waarschuwde direct de politie en één chauffeur startte zijn truck en reed weg. Daarop besloten de overvallers zich ook uit de voeten te maken.

Gewelddadige film
Het drama wat zich toen ontvouwde paste beter in een gewelddadige film dan op de Zeeuwse A58. Daar werd de truck van de overvallers gespot door een speciaal arrestatie-team van de politie. Toen de overvallers de stoptekens van het arrestatie-team negeerden, schoot de politie op de truck. Twee van de drie overvallers raakten hierdoor gewond en ze werden ter plekke opgepakt.

De politie was op het moment van de overval in een hoge staat van paraatheid. Men verwachtte een overval in Zuid-West Nederland en kon daarom onmiddellijk ingrijpen. Het voorkomen van, en snel en hard ingrijpen bij gewapende overvallen, was tot prioriteit gemaakt. Ook de snelle reactie van de chauffeurs heeft zeer waarschijnlijk erger voorkomen.

Foto: De truck van de overvallers de morgen na de mislukte overval en de dramatische arrestatie van het drietal. (ANP)

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie