Tom Boudewijns wint Belgische YETD-finale
| 12:37 | Truckstar Redactie

Tom Boudewijns wint Belgische YETD-finale

Tom Boudewijns heeft de Belgische finale van de Scania Young European Truck Driver-competitie gewonnen.

Die finale werd gehouden in Assen tijdens het Truckstar Festival 2012. Tom zal op 7 en 8 september bij Scania in Zweden proberen de YETD-titel naar België te halen tijdens de grote Europese finale.

Tom sprong er in Assen uit door zijn precisie, nauwkeurigheid en uitgekiende voertuigcontrole. In Zweden is hij daarom zeker één van de kanshebbers.

De winnaar van de Europese finale wint een Scania R-serie truck ter waarde van 100.000 euro.

Europa en wereldwijd
De Young European Truck Driver-competitie 2012 vindt plaats in 24 Europese landen, waaronder België en Nederland. De YETD is voortgekomen uit een initiatief van Scania en de Europese Unie. Inmiddels wordt de competitie ook succesvol georganiseerd in landen buiten Europa, zoals in: Mexico, Brazilië, Peru, Argentinië, Australië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Maleisië. In totaal doen dit jaar 55.000 chauffeurs mee.

Het hoofddoel is het verminderen van het aantal ongevallen op de wegen, door jonge chauffeurs op een competitieve manier te motiveren tot een veilig en anticiperend weggedrag. Daarnaast heeft een anticiperend weggedrag ook een gunstig brandstofverbruik tot gevolg wat uiteraard een positieve invloed heeft op het milieu. Kijk op de Scania Driver Competitions-pagina voor meer informatie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie