TLN: subsidie Euro 6 op de tocht
| 11:46 | Truckstar Redactie

TLN: subsidie Euro 6 op de tocht

TLN vreest dat de geplande subsidieregeling voor Euro 6-trucks in de ijskast belandt.

Dat baseert TLN (Transport en logistiek Nederland) op uitlatingen van staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en milieu.

Tijdens een debat op 29 februari in de Tweede Kamer reageerde Atsma positief op voorstellen van de VVD om het bedrag (40 miljoen euro) dat voor de subsidieregeling gereserveerd was te besteden aan een ‘versnelde vergroening’ van het wegvervoer. Daarmee doelt de VVD op het stimuleren van de aanschaf van voertuigen op alternatieve brandstoffen en elektrisch aangedreven voertuigen.

Atsma reageerde niet afwijzend op de suggestie van de VVD en besloot om de subsidieregeling voor Euro 6 trucks op de lange baan te schuiven.  TLN zegt verbijsterd te zijn over deze ommezwaai van de Tweede Kamer en de staatssecretaris, met name omdat overheid en bedrijfsleven 1,5 jaar lang gezamenlijk hebben toegewerkt naar deze regeling. 

Volgens TLN veroorzaakt het uitstellen van het besluit voor grote onrust bij transportondernemers. Veel van hen hebben hun investeringsplannen berekend op basis van de subsidieregeling. Die plannen staan nu dus op losse schroeven.

De staatssecretaris heeft aangegeven met de sector in overleg te gaan en voor de zomer definitief uitsluitsel te geven over de regeling.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie