| 10:37 | Robert Servaas

Tiende Schmitz koeltrailer voor Jac. op ’t Hof

Internationaal groente- en fruitspecialist Jac. op ’t Hof heeft onlangs haar tiende nieuwe Schmitz Cargobull S.KO trailer in gebruik genomen. De trailers vallen op door hun fraaie kleurstelling en complete uitrusting.

Het wagenpark van Jac. op ’t Hof ziet er spic-en-span uit en de trucks en trailers zijn compleet uitgerust. Een aanzienlijk deel van de vloot bestaat uit koeltrailers van Schmitz Cargobull. “Het wagenpark is het visitekaartje van het bedrijf. Daar sluit een Schmitz Cargobull koeltrailer keurig bij aan”, zegt Imca op ’t Hof.
Het bedrijf uit Hansweert is in 1988 begonnen en inmiddels is de vloot gegroeid tot 28 combinaties. Dagelijks wordt er geladen in de havens van Rotterdam, Vlissingen en Antwerpen. De Parijse versmarkt Rungis is een vaste bestemming voor het bedrijf, evenals versmarkten in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Wat volgens Imca op ’t Hof opvalt, is dat de klanten in de afgelopen jaar duidelijk kritischer zijn geworden op de kwaliteit van het transport. “Maar dankzij de moderne en toegankelijke telematica van Schmitz Cargobull kunnen we de trailers niet alleen zelf volgen, maar weten onze klanten ook meteen of het allemaal klopt met de temperatuur.”  Nog een andere reden om te kiezen voor Schmitz Cargobull is het feit dat de trailers een stuk lichter zijn dan de concurrent. “Het scheelt echt honderden kilo’s en dat is natuurlijk wel veel. Toch rusten wij de trailers compleet uit.”

Bij die uitrusting horen naast het geavanceerde meetsysteem voor de temperatuur ook de Rotos-assen van Schmitz Cargobull, de sensoren voor de deuropening en een systeem dat de bandendruk registreert. “Verder zorgen we ervoor dat de achterkant van de trailer er netjes uit ziet en aan alle veiligheidseisen voldoet. Chauffeurs krijgen van ons een redelijke standaard truck, maar mogen hem wel wat persoonlijker maken. Op die manier ontstaan onze combinaties met de uitstraling die we allemaal waarderen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie