| 11:56 | Robert Servaas

Iveco Stralis voor A. Kant Oliehandel

Ad Kant, derde generatie binnen het familiebedrijf ‘A. Kant Oliehandel’ uit Giessen, heeft onlangs samen met zijn vader een nieuwe Iveco Stralis in ontvangst genomen. Deze nieuwe luchtgeveerde trekker heeft een slaapcabine in combinatie met een laag dak, 44 ton treingewicht en een 480 pk cursor 11 dieselmotor. De opbouw is geleverd door Dijssel Soest en het spuitwerk werd verzorgd door Autoschade Herstel Heijstek uit Werkendam.

In 1960 begon Arie Kant met de verkoop van kolen, destijds gewoon met de fietskar, en later kwam daar petroleum bij. Vandaag de dag is het bedrijf actief in alles wat te maken heeft met brandstoffen en smeermiddelen, en zij doen dit met de meest moderne transportoplossingen. A. Kant Oliehandel distribueert olie door heel Nederland. ‘’Wij leveren veel in de landbouw, maar ook in het transport en bij grote loonwerkers leveren we onze producten op de thuislocatie.’’ Hiervoor hebben zij een uitgebreid assortiment aan brandstoffen, smeermiddelen en AdBlue.

Op de vraag hoe het bedrijf Kant Oliehandel de toekomst ziet antwoordt Ad duidelijk: ‘’Wij zien dat de verschuiving naar andere brandstoffen al is ingegaan. Echter zien wij diesel de komende jaren niet verdwijnen. Dieselmotoren worden steeds zuiniger, schoner en beter. Ook dit blijft zich door ontwikkelen.’’

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie